Plastik Ve Ambalaj Sektörü Avrasya Ambalaj İstanbul’da Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Plastik Ve Ambalaj Sektörü Avrasya Ambalaj İstanbul’da Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:00

PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜ AVRASYA AMBALAJ İSTANBUL’DA BULUŞTU

BTSO 21. Plastik ve Kauçuk Komitesi Başkanı Kağan Yeşil, İstanbul’da düzenlenen 21. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’na katıldı.
TÜYAP İstanbul’da bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı Avrasya Ambalaj 2015’e katılan BTSO Plastik ve Kauçuk Sektörü 21. Komite Başkanı Kağan Yeşil, 42 ülkeden bin 200’den fazla yerel ve ulusal katılımcının yanı sıra 93 ülkeden 50 binin üzerinde nitelikli ziyaretçisiyle Avrasya’nın en güçlü fuarı olduğunu söyledi.Türkiye’nin plastik ve ambalaj sektöründe uzun vadeli büyümeler kaydettiğini ifade eden Yeşil, “Kullanım alanları ve tüketim oranları hızla artan plastikler, 16 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan ambalaj sektöründen aldıkları yüzde 35’lik pay ile liderliğini sürdürüyor” dedi.
Türkiye plastik ve kimya sektörünün 150 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Yeşil, “Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen plastik ürünü talebi arttıkça ihracatımız da artarak devam edecek. ARGE ve yenilik faaliyetleri sonucunda yeni ürünler ve tasarımlar geliştiriliyor. ARGE ve inovasyonu plastik ve kimya sektöründe de kullanarak 2023 hedeflerine ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Yeşil, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Bursa’nın 75 milyar dolar kendine hedef biçtiğini hatırlatarak “Plastik sektörü olarak bu hedefleri yakalamamız için yüksek teknolojili ihtisas OSB bizim en büyük avantajımız olacaktır” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!