Pazaryerliler, boza içip, çiftetelliyle çoştular

Güncelleme Tarihi:

Pazaryerliler, boza içip, çiftetelliyle çoştular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 12:07

Pazaryerliler, boza içip, çiftetelliyle çoştular

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da yaşayan Bilecik'n Pazaryeri ilçesi Pazaryeri Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen geleneksel“Boza Gecesi” çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gecede davetlilere üç bin bardak boza ve 300 kilo helva dağıtıldı.

Boza Gecesi  Merinos Atatürk Kültür Kongere Merkezi’nde düzendi.. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan geceye,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili aynı zamanda dernek üyesi  Prof. Dr. Lale Karabıyık, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bursa Büyükşehir Sosyal İşler Müdürü İbrahim Karaman, çok sayıda siyasi parti ve dernek başkanları, Bursa’da yaşayan Pazaryerili vatandaşlar katıldı.

Bursa’da 30 bin üzerinde yaşayan hemşerilerin bulunduğunu belirten Bursa Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Turan, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ülkemiz için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bizler birlik beraber olduğumuz sürece ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.  Kendi aramızdı bir olduğumuzu, birlik olduğumuzu herkese karşı göstermeliyiz. Bir vesilede böyle bir arada olmamımızda, terör olan lanete karşı durduğumuzu ifadesi olarak algılıyoruz.  Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Her yıl düzenlen ve geleneksel hale getirilen Boza Gecesi’ne katılımların sürekli arttığını dikkati çeken Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da,  “Türkiye üzerinde oyunlar onyanıyor, Ülkemizi bölmek, parçalamak ve kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenler içerde ve dışarda düşmanlarımız var. Bizler diri olacağız, bir olacağız, birlikte olacağız ve bu zor günleri inşallah aşacağız. Birlik beraberlik içinde olmamızla daha güçlü oluyoruz” diye konuştu.  Yalçın,  "Bizler Pazaryerililer olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Dışarıda olan hemşehrililerime birbirleriyle dayanışma içinde olduğunda her şey daha güzel olacak, daha kolay olacak. Bu gecede hep beraber olmaktan mutluluk duydum" dedi.

BOZA VE HELVA DAĞITILDI

Gecede katılan çok sayıda davetliler Mehtren Takımı’nın gösterisi, Bilecik yöresi halk ekibinin  yörenin çiftetellisi, Bilecikli O Ses Türkiye yarışmacısı Hilal Çoşgun birbirinden güzel türküleriyle davetlileri çoşturdu. Gecede davetlilere dağtılan, 3  bin bardak Soydan Bozası,  üç yüz kilo helva dağıtıldı. Pazaryerliler çiftetelli oynayarak hünerlerini sergilendiği gecede, emeği geçenlere plaketler törenle verildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!