Bulgaristan'dan Bursa'ya gelen öğrenciler, hayvanat bhçesi'nde incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristandan  Bursaya gelen öğrenciler, hayvanat bhçesinde incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2024 18:46

Bulgaristan'dan Bursa'ya gelen öğrenciler, hayvanat bhçesi'nde incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bulgaristan’dan gelen 22 öğrenci ve 2 öğretmen, hayvanat bahçesinde incelemelerde bulundu.

Bulgaristan’ın Silistre ili Sredişte kasabası Nikola Vaptsarov Tarımsal Makineleşme Meslek Lisesi’nden 22 öğrenci ve 2 öğretmen “Professionals Of The Future” adlı Erasmus projesi kapsamında, işbaşı gözlem faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Bursa’ya geldi. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulgaristan’dan gelen öğrenci ve öğretmenler için 18 günlük bir program hazırladı. Programlar kapsamında geldikleri Bursa'yı gezip tarihi yerler hakkında bilgi alan öğrenciler, mesleki eğitimde aldılar.

HAYVANAT BAHÇESİ'NDE İNCELEME YAPTILAR

Haberin Devamı

Program kapsamında Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gelen öğrenciler, hayvanların yeme, içme, bakımı gibi konularda bilgi sahibi oldu. Yaklaşık 206 bin metrekare alanda 135 türden hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesi'nde, babunları besleyen öğrenciler, penguenlerin kilo boylarını ölçerek kayıt altına aldı.

'BURADA BİR ÇOK DENEYİM KAZANDIK'

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde incelemelerde bulunan Bulgaristan Türklerinden olan Çiğdem Stoyanova (17), eğitim amacıyla geldiklerini belirterek, "Burası çok güzel. Bulgaristan'da görmediğimiz şeyleri burada gördük. Bir çok deneyim kazandık. Erasmus projesi kapsamında geldik. Hayvanları beslemeyi öğrendik" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN BİLGİ BİRİKİMİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ'

Toplam 18 günlük öğrenci değişim programı kapsamında Bursa'ya geldiklerini belirten Yurttaşlık eğitimi öğretmeni Sonya Mihova, burada her gün yeni bir şey öğrendiklerini belirterek, Burada bulunduğumuz için mutluyuz. Burada sizden öğrendiğimiz çok şey var. Türkiye'deki bilgi birikiminden yararlanmak için geldik. Öğrencilerimiz burada hayal gücünü arttırmak için buradalar. Tarım ve hayvancılıkla ilgili Türkiye'nin bilgilerinden yararlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!