Orhaneli’nde görkemli şölen herkesi büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Orhaneli’nde görkemli şölen herkesi büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 18:08

Orhaneli’nde görkemli şölen herkesi büyüledi

Haberin Devamı

BURSA-(DHA) BURSA’nın Orhaneli ilçesinde her yıl düzenlenen ve  Orhaneli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 26’ncısı düzenlenen Karagöz Kültür Şenlikleri ve Yörük Türkmen Şöleni’nin açılışı çoşkuyla başladı. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şölen ve şenliğimizde, uzaktan ve yakından gelen tüm dostlarımızla kültürümüzü yaşama ve yaşatma sevincini paylaşmak istiyoruz” dedi.

Şenliğin açılışı, Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun Atatürk Anıtı’na, şenlik komitesi adına çelenk koymasıyla start aldı. Törene ilçe protokolünün yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Orhaneli Askerlik Şubesi Başkanvekili Astsubay Veysel Yağtut, daire amirleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törenler daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü ile devam etti. Davul zurna eşliğinde Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Karagöz Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Belediye binası önünde sona erdi. 

Törende konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu,  Yörük Türkmen kültürünü en derinden yaşayan, her köşesi tarih ve kültür kokan bir coğrafyanın temsilcileri olduklarını söyleyerek, “Biz milletimizin yanında, devletimizin yılmaz savunucusu, bayrağa kanının rengini veren nöbetçileri, vatanın karasevdalılarıyız. Geçmişimizi unutmayarak, geçmişimizin mirasıyla geleceğe hazırlanıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şölen ve şenliğimizde uzaktan ve yakından gelen tüm dostlarımızla kültürümüzü yaşama ve yaşatma sevincini paylaşmak istiyoruz” dedi. Yörük Türkmen Şöleninde 60’ı aşkın ilden, vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven Yörük Türkmen Beyleri, konfederasyon, federasyon ve dernek başkanlarının bir araya geleceğini anlatan Başkan Tatlıoğlu, “Şölenimizde bu ülkenin iç düşmanlarına da, dış düşmanlarına da bazı mesajlar vereceğiz. Bizim kim olduğumuzu söyleyeceğiz. Biz olduğumuz sürece bu ülkenin garanti altında olduğunu da haykıracağız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise şenliğin sadece Bursa’da değil, ülke ve dünya çapında tanıtılması gerektiğini belirterek, “Bu şenlik ve şölenle Yörük Beylerinin vatanı olan Orhaneli’nin nasıl küllerinden yeniden doğduğuna şahit olacağız. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ise yaptığı konuşmada Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nu kutlayarak, “Şenliğin 26’ncısını kutlamak bir istikrardır, kararlılıktır” dedi. 15 Temmuz’da bu milletin, kendi kimliğini bulduğunu söyleyen Karadağ, “Özellikle Orhaneli Belediye Başkanı’nı, Orhaneli Kaymakamı’nı ve ilçe halkını tebrik ediyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de15 Temmuz’da ilk yürüyüşü yapan, sokağa çıkan insanlar sizlersiniz. Sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu. Törenlerin bugünkü bölümü,  konuşmaların ardından canlı Karagöz ve Hacivat, Aşuk ile Maşuk ve halk oyunları gösterileriyle ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!