NİLSİAD, Yalçın Aras ile "devam" dedi

Güncelleme Tarihi:

NİLSİAD, Yalçın Aras ile devam dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 16:36

NİLSİAD, Yalçın Aras ile "devam" dedi

Haberin Devamı

BURSA (DHA)-BURSA'da, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) bulanan Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (NİLSİAD) olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Yalçın Aras güven tazeledi.

BTSO Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurula BTSO YÖnetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal ile NİSLİAD üyeleri katılı. Toplantının açılışında konuşan NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, 1998 yılında dernek olarak azimle çalışmanın ve inanmanın neticesinde bugün parmakla gösterilir bir sanayi bölgesine sahip olduklarını söyledi. Aras, kuruluşlarından bugüne yapılan tüm çalışma ve hizmetlerin NOSAB ve NİLSİAD ailesinin ortak başarısı olduğunu ifade etti.

NİLSİAD ve NOSAB olarak günün koşullarına hazırlıklı olduklarını belirten Aras, "Sanayide 4.0 dönemine giriliyor. Türkiye maalesef bugüne kadar sanayi devrimlerinde hep geç kaldı. Biz bölge olarak sanayicilerimizi bu konuda hazırlayacağız" dedi.

Genel kurulda söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşumunun, NİLSİAD ve NOSAB sanayicilerinin eseri olduğunu belirtti.

Bu çoğrafyanın insanının ve sanayicisinin başarılı olduğunu kaydeden Burkay, Türkiye'nin 2016 yılı ihracatı binde 8 düşüş gösterirken, Bursa ihracatının arttığını dile getiredi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da NOSAB kurulurken yaşanan zorlukları çok iyi hatırladığını dile getirdi. NOSAB'ın 2016 yılı ihracatının 600 milyon dolar olduğunu hatırlatan Topuk, “Bu rakam Türkiye'deki 60 ilden daha fazla" dedi.



NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal'ın, mevut çalışmalar hakkında bilgi verdiği genel kurul sonrasında tek liste ile seçime gidildi. Yönetim kurulunda, Abidin İzmirli, Hüseyin Zümbülova, Yusuf Ekinci, Hakan Gündoğdu bulunan Yalçın Aras güven tazeledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!