Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Eskişehir Teknik'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Eskişehir Teknike ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 14:21

Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Eskişehir Teknik'e ziyaret

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri ve Bursalı firma temsilcileriyle birlikte ‘TÜBİTAK 1004 Yüksek Teknoloji Projesi’nin ortaklarından olan ve kısa süre önce kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne (ESTÜ) işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ‘TÜBİTAK 1004 Yüksek Teknoloji Projesi’nin ortakları arasında bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ)’nün imkânlarını ve çalışmalarını yerinde görmekiçin teknik gezi gerçekleştirdi. Geziye Bursa’lı iş insanları ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri de katıldı. Ziyarette konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ziyaretlerin ortak çalışmada önemli olduğunu belirtip, “ESTÜ’nün yaptığı bilimsel çalışmalar ve altyapı konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’ndan bilgiler alıyoruz. Bu ziyaretler sayesinde proje ortaklarımızla birlikte ne gibi çalışmalar yürütebileceğimiz konusunda fikir sahibi oluyoruz. Birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ortaya çıkaracağımız çalışma da aynı derecede iyi olacaktır” dedi.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu misafirlerine üniversite hakkında sunum yaptı. Ardından da laboratuvarları gezdirerek teknik altyapı ve yürütülen projeler konusunda bilgi veren Dögeroğlu, “İleri teknoloji alanında bir çalışma ortaya koyabilmek için birbirimizi daha iyi tanımak adına ziyaretler gerçekleştiriliyor. Toplam bütçesi 55 milyon TL olarak belirlenen ikinci aşamada da en iyi projeyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Üniversitelerimiz ve firmalarımızla birlikte bilimsel anlamda güzel bir çalışma yürüteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!