Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 17:52

Blok Mermer Fuarı kapılarını açtı

Haberin Devamı

Muammer İRTEM/ BURSA, (DHA)- BURSA Uluslararası Blok Mermer Fuarı, kapılarını açtı. Fuarda 33 şehirden 240 firma stant açtı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle hazırlanan, toplam ağırlığı 60 bin tona ulaşan 2 bin 500 blok mermerin sergilendiği fuar törenle açıldı. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılış törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilçe belediye başkanları, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ile sektör temsilcileri katıldı.
TÜRKİYE’NİN İHTİYACINA CEVAP VERİYOR
Fuarın her geçen yıl daha da güçlendiğini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 4 yıl içerisinde fuarda sergilenen blok mermer sayısının 5 kat artarak 2 bin 500’e ulaştığına dikkati çekti. Bu yıl düzenlen fuarda 33 şehirden 240 firmanın stant açtığını belirten Burkay, “Bu veriler, fuarımızın sadece Bursa’nın değil bölgemizin ve ülkemizin de ihtiyacına cevap verdiğini ortaya koyuyor. Burada sergilenen ürünlerin birçoğu daha fuar başlamadan satılıyor. Sektörümüzün son dönemde artan ihracat performasında fuarımız büyük pay sahibi" dedi.
Bursa’nın Türkiye ekonomisinin zenginlik kaynağı olduğunu belirten Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy,  “Bizim ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz en önemli iki şey eğitim ve zenginliktir. Bu fuar da ihracatın yolunu açarak, ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlayacak" dedi.
FUARCILIKTA MARKA KENT
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın fuarcılıkta marka kent konumuna geldiğini söyledi. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de BTSO’nun çalışmalarıyla Bursa’daki nitelikli fuar organizasyonlarının sayısının her geçen gün arttığını belirten Aktaş, “Blok Mermer Fuarı da önemli fuar organizasyonlarımız arasında. Sektörün büyümesine önemli bir ivme kazandıran fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
BLOK MERMER FUARI İSTİKRARLI BİÇİMDE BÜYÜYOR
Fuar katılımcı sayısının bir önceki yıla göre yüzde 15, fuar sergi alanının yüzde 20, fuarda sergilenen blok mermer sayısının ise yüzde 25 arttığı bilgisini veren TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bu yıl fuarımızda Türkiye’nin 33 farklı ilinden 240 katılımcı yer alıyor. Blok mermer konusunda tek ihtisas fuarı olan fuarımızı bu yıl da başarıyla tamamlayacağız” dedi.
ÇİN VE HİNDİSTAN ‘DAN TÜRK MERMERİNE YOĞUN İLGİ
Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Erol Efendioğlu konuşmasında maden sektörünün son 15 yılda 12 kat büyüdüğünü söyledi. Dünyada ilk kez Bursa’da düzenlenen Blok Mermer Fuarı’nın sektörün tanıtımına ve ihracatına büyük katkı sağladığını dile getiren Efendioğlu, “Fuara getirilen blok mermerlerin tamamı fuarda alıcı buluyor. Özellikle Çin ve Hindistan’dan Türk mermerlerine yoğun talep var” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri 4. Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti. Bursa protokolü, stant açan firmaları ziyaret ederek, sergilenen blok mermerler hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!