Litvanya büyükelçisi BTSO’yu ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Litvanya büyükelçisi BTSO’yu ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:23

Litvanya büyükelçisi BTSO’yu ziyaret etti

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - LİTVANYA Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga ile Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye ile Litvanya arasındaki sorunsuz siyasi ilişkilerin ekonomiye de yansıması gerektiği vurgulandı.

Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga ve beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu ve Bursalı firmalarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı yatırım imkanları değerlendirildi.

“SANAYİCİLERİMİZE YOL GÖSTERİYORUZ”



BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde BTSO olarak önemli bir vizyon ortaya koyduklarını söyledi. Bursalı sanayicilere bu konuda yol gösterdiklerini ifade eden Duran, “Uzay, Havacılık ve Savunma Kümelenmemizi kurduk ve sektöre yönelik UR-GE projesini de hayata geçirdik. Bursa olarak ihracatımızın yükselmesi katma değeri yüksek ürünler üretebilmemize bağlı. Bu doğrultuda yüksek katma değere sahip ürünleriyle öne çıkan uzay, havacılık ve savuma sektörlerine büyük önem veriyor ve firmalarımızı yüksek teknolojili üretime yönlendirmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ile TEKNOSAB hakkında da Büyükelçi’ye bilgiler veren Duran, Litvanya ile ticaret hacimlerini artırmak için BTSO olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu da toplantıda bir sunum gerçekleştirerek, BTSO’nun uzay, havacılık ve savunma alanlarında yapmış olduğu çalışmalar hakkında Büyükelçi’ye bilgiler verdi. Bursa’nın söz konusu sektörlerde büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Hatipoğlu, BTSO’nun projeleriyle bu potansiyele önemli katkıda bulunduğunu vurguladı.

“ÇITAYI BİR HAYLİ YUKARIYA TAŞIMIŞSINIZ”



Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya için Bursa’nın çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Bursa’nın ekonomik olarak büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandığını belirten Büyükelçi Brüzga, Litvanya olarak bu potansiyelden faydalanmak istediklerini söyledi. Kentte BTSO öncülüğünde büyük boyutlu ve oldukça etkileyici projeler hayata geçirildiğini gördüğünü dile getiren Brüzga, bu projelere Türk Hükümeti tarafından büyük destek sağlanmış omasının da ne kadar doğru işler yapıldığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Özellikle uzay, havacılık ve savunma alanlarında yapılan çalışmalarla BTSO’nun çıtayı çok yukarıya taşıdığını ifade eden Brüzga, Litvanyalı şirketlerle Bursalı şirketler arasında iş birliklerinin başlamasını amaçladıklarını söyledi.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ



Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan ise iki ülkenin 350 milyon dolar seviyesinde olan ticaret hacmini 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini söyledi. Siyasi olarak oldukça iyi ilişkiler içerisinde bulunan iki ülkenin bunu başarabilecek kapasitede olduğunu belirten Tunakan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında AB ve NATO ülkeleri arasında Türkiye’ye destek veren ilk ülkenin Litvanya olduğunu hatırlattı. Tunakan, “Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius o dönemde Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Türkiye’nin yanında oldukları mesajını vermişti. Artık ekonomik olarak da iki ülkenin ilişkilerini hiç vakit kaybetmeden daha ileriye taşıması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!