Kosovalı Öğrenciler Bursa’da

Güncelleme Tarihi:

Kosovalı Öğrenciler Bursa’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 17:28

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA) VE TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI (TİKA) TARAFINDAN DÜZENLENEN GEZİYE KATILAN KOSOVALI 45 ÖĞRENCİ, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından düzenlenen geziye katılan Kosovalı 45 öğrenci, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik düzenlenen gezi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden yabancı öğrencileri tarihi meclis salonunda ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa’yla Kosova’nın tarihi bağları olduğunu vurguladı. Bursa’da Kosova göçmeni çok sayıda kişinin yaşadığını, irili ufaklı 400’e yakın Bursa firmasının Kosova’da yatırımları bulunduğunu anlatan Karlık, “Bizler bunun daha da geliştirilmesini istiyoruz. Savaş öncesinde ve sonrasında sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu durumdan mutluyuz. Kosova iyiyse biz de iyiyiz, Kosova kötüyse biz de kötüyüz” dedi.
TÜGVA Bursa Şube Başkanı Hüseyin Yavuz’un da katıldığı ziyarette Başkanvekili Karlık, misafirlerine Bursa’yla ilgili bilgiler de verdi. Kosovalı öğrencileri köklü bir şehrin ender güzelliklerini keşfetmeye çağıran Başkanvekili Karlık, her alanda dev sanayi yatırımlarına, inanç, sahil ve kültürel seçkin turizm imkanlarına sahip olduklarını hatırlattı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ziyaretin anısına misafir gruba porselenden yapılmış Yeşil Türbe maketi ile çeşitli hediyeler takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!