Kocasu Deresi’nde kirlilik alarmı

Güncelleme Tarihi:

Kocasu Deresi’nde kirlilik alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:34

Kocasu Deresi’nde kirlilik alarmı

Haberin Devamı

Nihat BIÇAK – YENİŞEHİR (Bursa), (DHA) – BURSA’nın Yenişehir İlçesi’ne boydan boya geçen ve tarımsal alanların sulamasında kullanılan Kocasu Deresi’ndeki kirlilik üreticilerin tepkisine neden oldu. Balık ölümlerine de neden olan kirliliğin önlenmesi için gerekenin yapılacağını bildiren Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,”Konuyu Bursa valisine ilettim. En kısa sürede tedbir alınacak” dedi.
İnegöl’den gelen ve Yenişehir’de 8 köyün tarım arazisinden geçen Kocasu daha sonra Sakarya nehri ile birleşiyor. Karasu Deresi’nin iki günden beri siyah renkte akması başta çiftçiler olmak üzere, tüm Yenişehirlileri endişelendirdi. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş Kocasu Deresi ile Yenişehir’de binlerce dönüm tarım arazisinin sulandığını belirterek,  sulanıyor. 8 köyün tarım arazileri içinden geçen Kocasu önlem alınmasını istedi.
Kocasu Deresi’nin kirliliği, tarım arazilerinin yanı sıra, derede yaşayan canlılar için de büyük tehlike oluşturuyor. Simsiyah akan Kocasu deresinde yer yer balık ölümleri görüldü.

Yenişehir’e gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kocasu kirliliği ile sorulan soru üzerine, konuyu Vali İzzettin Küçük’e ilettiğini ve en kısa sürede tedbir alınacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!