İznik barajında çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

İznik barajında çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 16:52

İznik barajında çalışmalar başladı

Haberin Devamı

 

İZNİK (Bursa),(DHA)- BURSA'nın İznik İlçesi ile çevresinin 2070 yılına kadar içme suyu ile tarımsal sulama ve elektrik üretimi gibi birçok ihtiyacını karşılayacak olan dev baraj için çalışma süreci başladı. Barajın yapılacağı Karadere üzerindeki alanda inceleme yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, barajla ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Osman Sargın,  “6 yıllık bir çalışma sonrasında artık sona yaklaşıldı. İznik’in gelecek yüz yılını ilgilendiren barajın çalışmaları bugün itibariyle başlamış oldu. İznikimize, ülkemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun. 2008 yılının son zamanlarında dönemin DSİ Bölge Müdürü ve bugünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz’ın destekleriyle, ben de o zaman AK Parti İlçe Başkanı olarak girişimlerimizi yapmıştık. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk de  “Bugün yetkili firma ile birlikte İznik Barajı’nın arazi incelemesinde bulunduk. Bu barajımız 105,9 metre yüksekliğe sahip olacak. Yaklaşık 4 milyon metreküp gövde hacmi bulunacak barajda 37 milyon metreküp su depolanabilecek. 2020 yılında bitmesi planlanıyor. Ancak daha öne çekebilmek için çalışmalarımız var. Baraj inşasında 150-200 arası personel görev alacak. Yıllık olarak çiftçimize 46 Milyon TL bir gelir artışı sağlanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. İznik Barajının yaklaşık 260 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!