İnegöl'den Suudi Arabistan ve Sudan'a elma ihracatı

Güncelleme Tarihi:

İnegölden Suudi Arabistan ve Sudana elma ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:11

İnegöl'den Suudi Arabistan ve Sudan'a elma ihracatı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) - BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde İnegöl Belediyesi öncülüğünde tarım paydaşlarının katılımı ile 10-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Tarım Fuarı'nı 16 bin 706 kişi ziyaret etti. Başkan Aktaş, iki ülkeye başta elma olmak üzere tarım ürünleri ihracatının başlayacağı müjdesini verdi.

MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, İTSO Başkanı Metin Anıl ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) kentimize artı bir değer kattı. Bu yıl 6.'sını gerçekleştirdiğimiz ve 4 gün açık kalan fuar, beklentilerin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. Suudi Arabistan, Sudan ve Güney Afrika ülkelerinden yaş meyve sebze ticareti yapan ziyaretçilerimiz ile Türkiye’nin 32 değişik ilinden toplam 16 bin 706 misafirimiz fuarımızı gezdi" dedi.

Tarım ürünleri ihracatıyla ilgili bir de müjde veren Başkan Aktaş, “Tarımı ihracatla destekleyebilirsek gerçekten tarımda çok daha iyi şeyleri başarabiliriz. Afrika’yı önemli bir pazar olarak görüyoruz. İnşallah elma başta olmak üzere birkaç kalemimizle alakalı ciddi bir ihracatı yakalamanın eşiğindeyiz. İnegöl sanayi, mobilya, kaplıca, köfte şehri. Ama özellikle tarım biraz sanki gölgede kalıyor gibi. İnşallah tüm kurum ve kuruluşlarımızla yapacağımız çalışmalarla tarımı da daha ileriye götürmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu verimli toprakların hakkını vermemiz gerekiyor. Soğuk hava deposu çalışmalarımız sürüyor. Gezen kurt aç kalmaz misali, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki tarım fuarından itibaren ihracatla alakalı önemli hamlelerimizi olacak” İfadelerini kullandı. 

 

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!