İnegöl’deki yangının acı tablosu gün ağarınca ortaya çıktı (2)

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’deki yangının acı tablosu gün ağarınca ortaya çıktı (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 16:13

İnegöl’deki yangının acı tablosu gün ağarınca ortaya çıktı (2)

Haberin Devamı

YANGINA 3 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ
Bursa’nın İnegöl İlçesi Mobilya Sanayi Sitesi'nde, mobilya imalathanesinden başlayıp 7 işyerine sıçrayan yangına itfaiyenin geç müdahalede bulunduğu iddialarına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazılı açıklama ile yanıt verdi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ihbarın gece saat 00.05’te yapıldığı, İnegöl Merkez Grubu, İnegöl Sanayi Grubu ve Alanyurt Grubunun aynı anda sevk edilerek, 3 dakika gibi kısa bir sürede 4 araç ve 50 ton su ile müdahaleye anında başlandığı vurgulandı. Olay yerine ilk ulaşıldığında mobilya mağazası ve imalathanesinin 2'nci katındaki yangının dışarıya sirayet etmiş şekilde aşırı alevli ve dumanlı olduğunun tespit edildiği belirtildi.
Kestel, Gürsu, Küçükbalıklı, Küçüksanayi, Gemlik, Yenişehir gruplarından destek ekiplerinin tedbir amaçlı çıkartıldığı, ayrıca BUSKİ  Genel Müdürlüğü’nden İnegöl'de görev yapan 4 tanker, İnegöl Belediyesine ait 1 tanker, Bozüyük Belediyesinden 1 müdahale aracı tedbir amaçlı yangına müdahaleye destek olmak için çağrıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
“Toplam 19 araç ve 60 personel ile yangın olayına ivedilikle müdahale edilmiş olup, hiçbir şekilde su, araç ve personel yetersizliği yaşanmamıştır. Yangının ve yangın alanındaki zararın büyük olmasında; ihbar verildiği anda yangının büyük bir boyuta ulaşmış olması ve içeride ahşap mobilya, kumaş, sünger ve tiner şeklinde hızlı yanıcı madde bulunması başlıca etkendir. Olay sonucu; birleşik iki işyerinin 2. katında tamamen, bir işyerinde 3. katında tamamen yanarak zarar meydana gelmiş olup, diğer işletmede duman islenme etkisi oluşmuş ve konut alanında herhangi biz zarar ziyan olmadan yangın kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!