İnegöl'de üreticiler dolu ve sağanak yağmur maduru

Güncelleme Tarihi:

İnegölde üreticiler dolu ve sağanak yağmur maduru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 14:23

İnegöl'de üreticiler dolu ve sağanak yağmur maduru

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)--BURSA'da geçtiğimiz cumartesi akşamı etkili olan sağanak yağmur ve dolu İnegöl İlçesine bağlı üç mahallede yaklaşık 5 bin dönümlük ekili alanın zarar görmesine neden oldu. Zararlarının büyük olduğunu söyleyen üreticiler borçlarının ertelenmesini istiyor.
Bursa ve ilçelerinde geçtiğimiz hafta yaşanan dolu ve aşırı yağış, İnegöl’e bağlı Kayapınar, Turgutalp ve Kulaca Mahallerindeki, ayçiçeği, elma, armut ve erik ağaçlarının zarar görmesine neden oldu. İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, “Muhtar arkadaşlarımızın verdiği bilgilerde son yağıştan üç köyümüzde zarar oluştu. Son yağışlarda Kulaca Mahallesinde bin 200 dönüm, Turgutalp Mahallesinde bin 500 dönüm ve Kayapınar Mahallesinde de 2 bin dönüm arazi zarar gördü. Kulaca’da ayçiçeği, Turgutalp ve Kayapınar’da meyve ağaçları etkilendi. Zarar tesbit çalışmaları gerekli kurumlarca yapılacaktır. Biz konuyu gerekli yerlere taşıdık. Sigortalı olup da mahsulü zarar gören arkadaşlarımızın borçlarını ertelenecek ama sigortası olmayanların da borç ertelemesi yönünde talepleri olacaktır" diye konuştu.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde önceki hafta meydana gelen yağışlarda ise Dömez, Akbaşlar ve Çerkez Fındıklı Mahalleri'nde yaklaşık 4 bin dönüm ekili arazi ve meyve bahçesi zarar görmüştü.

 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!