İnegöl'de düğün için 'silah atılmayacak' belgesi imzalanacak

Güncelleme Tarihi:

İnegölde düğün için silah atılmayacak belgesi imzalanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 13:35

İnegöl'de düğün için 'silah atılmayacak' belgesi imzalanacak

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA) - BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde düğünlerin 3 gün önceden polis ve jandarmaya bildirilmesi, silahla ateş edilmesi halinde müzisyenlerin programı sonlandırması ve güvenlik güçlerinin de eğlenceye izin vermemesi kararlaştırıldı.
İnegöl'de geçen ay birer hafta arayla düğünlerde magandaların rastgele ateş açmasıyla 3 müzisyenin yaralanması üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla toplantı yapıldı. İnegöl Muhtarlar Derneği'nde yapılan toplantıda düğünlerde silah atılmasının önlenmesi için bir dizi karar alındı.
Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri olan İnegöl'de 95'i köy olmak üzere toplam 116 muhtar, bundan böyle mahalle ve köylerinde yapılacak düğünü 3 gün önceden güvenlik birimlerine bildirecek. Düğün yapacak kişi jandarma ya da polis merkezine çağrılarak, 'silah atılmayacağına' ilişkin belge imzalatılacak. Eğer düğün sırasında silahla ateş edilirse müzisyenler programı bitirecek, güvenlik birimleri müdahale edip eğlenceyi sonlandıracak ve düğün sahibi hakkında yasal işlem yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!