Hedef istihdama katkı

Güncelleme Tarihi:

Hedef istihdama katkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 11:34

Türkiye genelinde 24 Haziran 2018 Pazar Günü, iki seçim yapılacak. Yeni yönetim modeli için Cumhurbaşkanı’nın belirleneceği oylamada aynı zamanda önümüzdeki dönem görev yapacak milletvekilleri seçilecek. Hürriyet Bursa olarak bu seçim sürecinde partilerin milletvekilleri adaylarına yapmayı planladıkları çalışmaları sorduk. Her iki bölgeden ilk 3 sırasındaki adaylara ‘Bursa için ne yapmak istiyorsunuz?’ sorusunu yönelttik.

Haberin Devamı

Hedef istihdama katkı
AK Parti Bursa Milletvekili Adayları, yatırımların daha fazla olması için Ankara’da lobi çalışmaları yürüteceklerini belirterek, kentin ekonomisini büyütecek çalışmaların içinde yer alıp, istihdamı artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Adayların öncelikleri arasında tarım sektörü, katma değerli üretim, sağlık merkezi ve ithalatı azalacak çalışmalar yer alıyor.

‘DAHA İYİ TEMSİL İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

AK Parti Bursa 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Mustafa Esgin, Yeni Hükümet Sistemi’nin daha güçlü bir yürütme ve daha güçlü meclis yapılanması ile Türkiye’yi 4 kat büyüten iktidar için yeni bir sıçrama yakalayacağını savundu. Son 15 yılda Bursa özelinde ulaştırmadan eğitime, sağlıktan enerjiye yaklaşık 45 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyleyen Esgin, “Bugüne kadar sağlığın kamusal alanında, özel sektörde, meslek örgütlerinde, sivil toplumda önemli sorumluluklar aldım. Önemli tecrübeler edindim. Bursa’nın enerjisine ve gücüne inanan, bir Bursalı olarak kentin gelecek projeksiyonunu Ankara’da daha iyi temsil edebilmek adına çabalar sarf edeceğim. Benim için Bursa’nın adamı olmak ve Bursalı hemşehrilerimizin hissiyat ve beklentilerini Ankara’da merkezi hükümetimizin projeksiyonlarında yer almasını sağlamak en önemli amaç olacaktır” dedi. 

Haberin Devamı

KATMA DEĞERİ YÜKSEK

Bursa’nın sahip olduğu kaynaklar ve arka planı itibariyle Türkiye için son derece önemli merkez konumunda olduğunun altını çizen Esgin, “Katma değeri yüksek sanayi, katma değeri yüksek turizm hareketlerinde Bursa’yı bölgesinde bir merkez haline getirmek, istihdam ve ekonomik büyümeyi daha da pekiştirecek projelere destek verme düşüncesindeyim” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ

Seçim bölgesi itibariyle sanayi, turizm ve tarımın üzerinde çalışacağı önemli konular olduğunu vurgulayan Esgin, “Kendi alanı içine giren sağlık teknolojileri kümelenmesini, Bursa’da oluşturmak ve sağlık turizminde Bursa’yı bir dünya merkezi haline getirmek üzerinde çalışacağım konular arasında. 4,5 milyar dolarlık medikal cihaz ithalatımızın olduğunu ortaya koyarsak, bu ithalatı azaltacak yerli yatırımlar ve hatta ihracatımızı bu alandakini daha iyi noktalarda getirebilecek çalışmaların merkez üssü neden Bursa olmasın? Ayrıca tarımsal sanayinin merkezi konumunda olan Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgelerimizde ürettiğimiz tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi ve çiftçimize katma değerinin daha fazla olması yönünde yapılacak yatırımlara da katkı sağlamak en önemli amaçlarım arasında olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

KOLTUK GENÇLERİN

Gençlerle olan iletişiminin üst düzeyde olduğunu belirten Esgin, onların yarınları için çalışmalar yapacak siyasetçi olacağını kaydetti. Gençlerin hem mesleki, hem de sosyal anlamda kendilerini geliştirebileceğini ortamın oluşması için onlarla birlikte projeler üreteceğini söyleyen Esgin, “Onlara geleceğimiz adına daha fazla söz hakkı tanınması noktasında çaba sarf edeceğim. Bursa 1’inci Bölge 2’nci sıra koltuğu benim değil, gençlerin oturacağı bir koltuk olacak” diye konuştu.

ANKARA’DA DAHA KUVVETLİ LOBİ

AK Parti Bursa 1’inci Bölge 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Refik Özen, Bursa’ya gelecek yatırımların takibi anlamında ciddi çaba göstereceğini belirterek, “Bunların başında başlayan devam eden şehir hastanesi, hızlı tren ve bunların dışında Uludağ gibi nimetin aktif hale getirilmesi için ciddi çaba göstereceğimi söyleyebilirim. Bursa’nın Ankara’da daha kuvvetli lobi çalışması için çaba harcayacağımı söyleyebilirim. Bu da eksiklikten bir tanesi. Bursa ile Ankara arasında önemli köprü olacağımı, süreci hızlandırıcı olacağımı söyleyebilirim. Sivil toplum kuruluşları, esnaf teşkilatı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), diğer kurum ve kuruluşlarla istişare kültürü ile onların beklentilerini karşılayacağı eksiklikleri kanun düzeyinde düzeltilmesi konusunda arkadaşlarımızla çaba harcayacağız. Bursa halkının desteği ile faydalı olacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİK, BERABERLİK

Seçimlerin huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde geçmesini arzu ettiklerini belirten Özen, “Ayrıştırmadan, kucaklaşarak, bir süreç yürütüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi 24 Haziran’da da Bursa Ak Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan gerekli desteği vereceğine inancım var” dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR OLACAK

AK Parti Bursa 2’nci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Osman Mesten, özellikle dağ köylerine yönelik çalışmalarının olacağını belirterek, “Uludağ eteklerine yerleşmiş dağ köyleri ile ilgili proje çalışmaları yapacağım. Hizmet alması konusunda çalışmamız olacak. Çok yol kat etmiş olmamıza rağmen burada önceliğimiz yol sorunu olacak. Gölet, tarımsal sulama çalışmalarının yanı sıra mahalle haline gelen yerleşim yerlerinin daha yaşanabilir bölgeler olması için çalışacağız. Bursa’daki yatırımları takip ediyoruz. Bursa, Türkiye ekonomisi açısından ciddi bir kent. Sanayi ve tarım kenti olmasının yanı sıra özellikle kültür ve turizm şehri haline gelmesi için çalışma yapacağız. Bursa’da devletin yatırımlarının takipçisi olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!