Gürsulular’a güvenli alışveriş imkanı 

Güncelleme Tarihi:

Gürsulular’a güvenli alışveriş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 09:27

Gürsulular pazar alışverişlerini koronavirüse karşı alınan tedbirlerle daha sağlıklı ortamda yapma imkanı buldu.

Haberin Devamı

Yeni düzenlemelerle, gerekli tedbirleri alarak, kapalı pazar alanını dezenfekte ettiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla pazar alışverişini yapan hemşehrilerimizin salgından etkilenmemeleri için önlemlerimizi aldık. Pazar alanına girişte hemşehrilerimizin ateşlerini ölçerek, dağıttığımız maskeleri kullanmalarını istedik. Ülke olarak tüm kurumlarımızla aldığımız korunma tedbirleri ve hepimizin bireysel önlemleriyle inşallah bu salgının daha fazla yayılmasını önleyeceğiz. Bu konudaki uyarılara hassasiyetle uymak, kendimizi ve çevremizdeki herkesi korumak için hepimizin sorumluluğu” dedi. 

ESNAFA BİLGİLENDİRME

Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çadırlar kaldırılarak daha ferah bir ortam kazandırılan kapalı pazar alanına kontrollü şekilde alınan vatandaşları sosyal mesafelerini korumaları konusunda uyarırken, 65 yas üstü vatandaşların da evde kalmalarını sağlama hususunda denetim yaptı. Ekipler, alınan korunma tedbirlerinin ardından açılan kapalı pazar alanında; tezgah mesafeleri, hijyen ve çizgi denetimleri, açıkta ürün satışı konularında, pazar esnafına bilgilendirme yaptı.

Haberin Devamı

CADDELER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Gürsu Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokakları dezenfekte ediyor. Gürsu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, Gürsu‘da koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında, ana arterleri dezenfekte ediyor.Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Birimi ekiplerince, koronavirüse karşı önlem amacıyla, Gürsu’nun, kamu kurumları, parkları, camileri, okulları, insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarında ilaçlama çalışması yapılıyor.Alınan önlemler kapsamında, vatandaşların ve personelin belediye binasına girdiklerinde ellerini dezenfekte etmeleri için de belediye binası girişinde de dezenfektanlar bulunuyor. 

‘DUYARLI OLALIM’

İnsan sağlığının her şeyden öncelikli olduğunu vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği corona virüs salgınına karşı ilçemizde aldığımız koruyucu önlemler kapsamında, Gürsumuz’u köşe bucak dezenfekte ediyoruz. Hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu alanlarda yaptığımız ilaçlama çalışmalarıyla ilçemizi salgına karşı koruma altına alıyoruz. Hemşehrilerimizi de bireysel olarak almaları gereken virüsten korunma önlemleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. İnşallah aldığımız bu önlemlerle, can kayıpları olmadan bu zorlu süreci ülke olarak hep birlikte atlatmamızı temenni ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

RESİMLİ BAYRAM

Bu yıl 23 Nisan’ı evlerinde yaşayan çocukların bayram coşkularını hissetmeleri için Gürsu Belediyesi resim yarışması düzenledi.  Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ödüllü resim yarışması, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde düzenlendi. Gürsu Belediyesi whatsapp hattı üzerinden resimlerini belediyeye gönderen çocuklar, 23 Nisan coşkularını çizimleriyle kağıtlara yansıttı.Yarışmada dereceye giren çocuklara; bisiklet, akıllı saat ve oyun seti hediye edilirken, katılım sağlayan tüm çocuklara da boyama kitabı hediye edildi.

PERSONELE MEKTUPLU TEŞEKKÜR

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında, aralıksız çalışan belediye personeline gönderdiği mektupla teşekkür etti.Gürsu’da koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin alındığına işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Işık, ekiplerin gece gündüz demeden özveri ile verdikleri emeklerin çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

‘VERİLEN EMEĞİN FARKINDAYIZ’

Işık, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışan belediye personeline yazdığı mektupta, “Kendi sağlıklarını riske atarak, aileleriyle birlikte olacakları zamanlardan ödün vererek, hepimizin sağlığını korumak amacıyla ortaya koydukları üstün emekleri için ekiplerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Ekiplerimizin, gece gündüz demeden, özveriyle çalışarak verdikleri emekler çok kıymetli. Mutlu yarınlarımız için; temizlik ekibimiz, vefa ekibimiz, sosyal yardım ekibimiz, park ve bahçeler ekibimiz ve diğer tüm çalışma arkadaşlarımızın, bu zor günlerde verdikleri emeklerin farkındayız. Onların emeklerini boşa çıkarmayalım, bizler de evlerimizde olalım. İnşallah, gelecek güzel günlere hep birlikte, sağlıkla ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.Ekiplerin emeklerinin değerini vurgulamak ve motivasyonunu arttırmak amacıyla bu uygulamayı yaptıklarını belirten Başkan Işık, ekiplerde görev yapan personellerin maaşlarına ek ödeme yapılacağını ve gıda paketleriyle destek olunacağını söyledi.

Haberin Devamı

VATANDAŞA VEFA

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan sokağa çıkma yasaklarında Gürsu Vefâ Ekibi Gürsulular’ın ihtiyaçlarını evlerine kadar ulaştırıyor. Gürsu Kaymakamlığı ve Gürsu Belediyesi personellerinden oluşan Vefâ Ekibi, sokağa çıkma yasaklarında da vatandaşların taleplerini karşılıyor. Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Alınan bütün  tedbirleri bizlerin sağlığını korumak maksadıyla planlayan devletimizin eli olan ekiplerimiz, ekmek, ilaç  gibi acil ihtiyacı olan vatandaşlarımızın taleplerini evlerine ulaştırıyor. Hepimizin sağlığı için evlerimizde kalmayı sürdürelim, inşallah bu zor günleri en kısa zamanda atlatacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!