Gürsu’da ağaçlar rengarenk kuş evleriyle donatıldı

Güncelleme Tarihi:

Gürsu’da ağaçlar rengarenk kuş evleriyle donatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 17:17

Gürsu’da ağaçlar rengarenk kuş evleriyle donatıldı

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA’nın Gürsu ilçesinde çocuklara doğa sevgisi ve duyarlılığı kazandırmak amacıyla, ağaçlar rengarenk kuş evleriyle donatıldı.

Gürsu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ekol Koleji işbirliğinde, “Gürsumuz’u rengarenk kuş evleriyle süslüyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte ağaçlar kuş evleriyle renklendi.           Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bu etkinlikle, doğasever bir neslin yetişmesine katkı sağlamak istedik. Öğrencilerimiz, kendi el emekleriyle hazırladıkları kuş evlerinin ağaçlara asılmasını, tertemiz çocuk zihinlerine nakşedilmiş bir anı olarak ömür boyu hatırlayacaklardır” dedi.

Öğrenciler, ellerinde ‘Uçmak için kuş olmak gerekmiyor, küçük sevinçler yeter’, ‘Umutlar kuşlar gibidir sabah güneşi ile başlar’, ‘Hayvanlara karşı kalbimizde merhamet olmalıdır’ yazılı pankartlar ve kuş evleriyle kent merkezinde yaptıkları yürüyüşün ardından kuş evlerini ağaçlara astılar.

Belediye hizmet binası önünde, kuş sesleri eşliğinde yapılan törenin ardından, öğrencilerce ağaçlara asılan kuş evleri, daha sonra Belediye personeli tarafından ilçe merkezinde çeşitli noktalarda ağaçlara asıldı.   

               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!