Gürsu Esnaf Odası, “Kardeşlik Platformu"nu Ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Gürsu Esnaf Odası, “Kardeşlik Platformunu Ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 12:53

GÜRSU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI, GÜRSU KAYMAKAMLIĞI VE GÜRSU BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILAN VE İLÇEDEKİ STK’LARIN OLUŞTURDUĞU “GÜRSU KARDEŞLİK PLATFORMU”NU AĞIRLADI.

Gürsu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gürsu Kaymakamlığı ve Gürsu Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve ilçedeki STK’ların oluşturduğu “Gürsu Kardeşlik Platformu”nu ağırladı. Oda lokalinde gerçekleştirilen kahvaltı programına Gürsu’da bulunan STK temsilcilerinin yanı sıra Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu Belediye Başkanvekili Zafer Savaş da katıldı. Programda konuşan Gürsu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Orhan, “Ahi Evran’ın sofrası geniştir, herkese açıktır. Çünkü Ahi Evran misafirin berekete vesile olduğunu iyi bilir” dedi.
Gürsu esnafının sıkıntılara karşı hassas olduğunu dile getiren Orhan, “Esnafımız nerede bir sorun varsa, dert varsa onu paylaşmasını bilir. Çünkü sıkıntıları paylaşmak ana felsefemizdir” diye konuştu.
Gürsu Belediye Başkanvekili Zafer Savaş ise, “Gürsu’da ülkemizin her bölgesinden gelen vatandaşlarımız bir kültür mozaiği oluşturdular. Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Tabii ilçemizde altmışı aşkın hemşeri derneği var. Belediyemiz ve kaymakamlığımızın öncülüğünde kurulan bu kardeşlik platformunda hemşericilik bilincinden ziyade, Gürsu’luluk bilincini, komşuluk bilincini, kardeşlik bilincini ilke edindik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas ise, “Malumunuz komşumuzda bir yangın var, bir zulüm var. Bizim ecdadımız zulme sessiz kalmamış. Biz de asla sessiz kalamayız. Bu nedenle Suriyeli muhacir kardeşlerimize kapılarımızı açtık. İlçemizde de binlerce Suriyeli muhacir kardeşimiz yaşıyor. Kardeşlik platformu altında hemşeri derneklerimizle yaptığımız toplantılarda Suriye’nin ne demek anlattık. Çanakkale Zaferi’nde Bursa’dan sonra en çok şehit veren şehirlerin Şam ve Halep olduğunu anlattık. Bu platformun siyasi bir bakışı yok. Yalnızca Allah’ın rızasını var. Bu nedenle de ziyaret ettiğimiz her bir hemşeri derneğimizde olumlu neticeler aldık. Emek veren, bu yolda gönül kapılarını açan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!