Gökçelik 4'üncü fabrikasını açtı

Güncelleme Tarihi:

Gökçelik 4üncü fabrikasını açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 18:48

Gökçelik 4'üncü fabrikasını açtı

Haberin Devamı

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA'da,  1976 yılından bu yana raf sektörüne üretim yapan Gökçelik A.Ş., 4'üncü fabrikasında üretime başladı. Gökçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, "Toplam 50 milyon TL'lik yatırımla kurulan yeni fabrikamızda depo sistemleri üretimini seri hale getirilirken, bu doğrultuda pazar payı ve ihracatımızı da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Rafın Olduğu Her Yerde” sloganı ile raf sektöründe hizmet veren Gökçelik A.Ş., GDS markası ile depo sistemleri konusunda da seri üretime geçti. Gelmişen teknolojiyi yakından takip eden Gökçelik A.Ş,, toplamda 30 bin metrekare kapalı alanda 50 milyon TL’lik yatırım ile 4 fabrikada raf sistemleri konusunda son teknoloji ile üretim yapıyor. Gökçelik, hizmete giren yeni fabrikasında Endüstri 4.0 hedefiyle otomasyon ve bilgi işlem teknolojileriyle depo sistemleri konusunda çözüm üretmeye devam edecek.

'YENİ YATIRIMIMIZLA KAPİSTEMİZİ YÜZDE 30 ARTIRDIK'

“Ağır yüklerin rafı da büyük olur sorumluluğu da” sloganı ile Gökçelik Depo Sistemleri markasıyla Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde 10 bin metrekarelik alanda depo sistemleri seri üretim hattını hayata geçirdiklerini ifade eden Gökçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, “Yeni yatırımımız ile kapasitemizi en az yüzde 30 artırdık. İnandığımız değerlerimizi tecrübe, teknoloji ve kalite ile birleştirip, 50’den fazla ülkeye çözümler üretmeye devam ediyoruz. Market ekipmanları ürettiğimiz fabrikamızı, ahşap mağaza dekorasyonları ürettiğimiz fabrikamızı, özel ve pratik ürünler ürettiğimiz fabrikamızı ayrı ayrı makineleştirerek mümkün olduğu kadar yeni teknolojiler kullandık. Son teknolojileri sürekli takip ettik” dedi. 

Yeni fabrika ile ilgili açıklama yapan Aras, “Bugün açılışını yaptığımız dördüncü fabrikamızda ise yepyeni bir dönemin temellerini atıyoruz. Yeni bir sürece adım atmamız gerektiğini birkaç yıl öncesinden planlayarak Endüstri 4.0’a geçiş yaptığımız bu fabrikamızın yatırımlarını tamamladık” diye konuştu.

Endüstri 4.0’ın Gökçelik’e kattıkları ile ilgili de bilgi veren Yalçın Aras, “Eskiden üç dakikada bir travers üretirken şimdi dakikada 7 travers üretebilir hale geldik. Dakikada dört metre ayak üretirken bunu 25 metreye çıkardık. Yılda 15-20 bin ton olan saç işleme kapasitemizi 100 bin tona çıkardık. En az 5 saatte boya rengi değiştirirken şimdi 10 dakikada boya değiştirebilen bir teknolojiye sahip olduk. Toplam 50 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilen yeni fabrikamız ile depo sistemleri üretimini seri hale getirirken, pazar payı ve ihracatımızı da artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!