Gemlik Belediyesi’nden bilimsel tarım hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Belediyesi’nden bilimsel tarım hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 13:09

Gemlik Belediyesi’nden bilimsel tarım hamlesi

Haberin Devamı

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)-BURSA'nın Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, zeytin seçme işlemi yapan çiftçileri ve kooperatifleri ziyaret etti. Gemlik Belediyesi’nin kurduğu laboratuvarda son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Sertaslan, “Çok kısa bir süre sonra bölgede tek olacak bu laboratuvar ve kırsal kalkınma ofisimiz çiftçilerimize hizmet verecek” dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Marmarabirlik Gemlik Zeytin Kooperatifi,  Umurbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile zeytin seçme işlemi yapan çiftçileri ziyaret etti. Gemlik zeytininin Türkiye’de ve dünyada sofralara büyük fedakarlık ve özveriyle geldiğini ifade eden Mehmet Uğur Sertaslan, “Zeytin ağacı başka ağaçlara benzemez. Yıl boyu ilaca, gübreye, çapalamaya, sulamaya ve diğer işlemlere ihtiyaç duyar. Gemlik zeytinini üreten çiftçilerimiz hava durumu müsait olduğu sürece zeytinliğine giderek bakımlarını yapar. Biz Gemlik Belediyesi olarak her yıl arazi yollarında yaptığımız çalışmalarla çiftçilerimizin tarlalarına ulaşmasındaki engelleri ortadan kaldırıyoruz. Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi ile birlikte ilçemizin toprak haritasını çıkarttık. Gemlik’teki ağaçların sadece yüzde 8’i sulanabiliyordu. Biz yaptığımız 10 kilometrelik sulama hattı ve 6 yeni sulama havuzuyla bu oranımızı arttırdık çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu. 
'BÖLGEDE TEK OLACAK'
Gemlik Belediyesi tarafından kurulan laboratuvarda son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Sertaslan, “İlçemizde atadan, dededen kalma yöntemlerle tarımsal ilaçlama, gübreleme ve sulama işlemleri yapılıyordu. Toprağın neye ihtiyacı olduğunu bilmeden yapılan gübre atma ya da ilaçlama, ağaçlarımıza bazı zamanlarda yarardan çok zarar getiriyordu. Biz bu zararı ortadan kaldırmak ve bilimsel tarımın önünü açmak için Umurbey’e Gemlik’in tümüne hizmet edecek bir laboratuvar kurduk. Çok kısa bir süre sonra bölgede tek olacak bu laboratuvar ve kırsal kalkınma ofisimiz çiftçilerimize hizmet verecek” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!