FETÖ sanığı Bursa eski İl Jandarma Komutanı Türk'e 3 kez müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı Bursa eski İl Jandarma Komutanı Türke 3 kez müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 14:51

FETÖ sanığı Bursa eski İl Jandarma Komutanı Türk'e 3 kez müebbet istemi

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-  BURSA’da darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un yerine atanan ve kısa bir süre sonra görevden alınan Albay Ali Türk, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa’da gözaltına alınıp götürüldüğü Ankara’da tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Ali Türk hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianame, Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.
Başarısız darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtarak toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akkuş, gözaltına alındıktan sonra yerine Albay Ali Türk atandı. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nden Bursa'ya gelen ve kısa bir süre İl Jandarma Komutanlığı yapan Ali Türk, görevden uzaklaştırıldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na ise İçişleri Bakanlığı'nca 2 Ağustos’ta Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu getirildi. Ankara’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Albay Ali Türk, 22 Ağustos’ta Bursa’da, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Ankara’da tutuklandı.
Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianame Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Ali Türk hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
BYLOCK KULLANMIŞ
Hazırlanan iddianamede, "Albay rütbesi ile Jandarma Genel Komutanlığının İstihbarat Daire Başkanlığı başta olmak üzere pek çok kademesinde görev yapan şüpheli Ali Türk'ün 15 Temmuz'da darbeye teşebbüs eylemini gerçekleştiren şüphelilerle fikir ve eylem birlikteliği içinde olduğu konusunda herhangi bir kuşkunun bulunmadığı, ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u bir süre kullandığı tespit edilmiştir" denildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!