FETÖ duruşmasına Başbakanlık avukatı müdahil olarak katıldı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ duruşmasına Başbakanlık avukatı müdahil olarak katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 18:02

FETÖ duruşmasına Başbakanlık avukatı müdahil olarak katıldı

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)- BURSA’da, geçen yıl 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından gözaltına alınan ve çantasından darbeci subayların listesi çıkan eski İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un da aralarında bulunduğu 16 FETÖ/PDY sanığının yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, Başbakanlık adına avukatı Rıfat Bakan, müdahil olarak katıldı. 
Haklarında Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’, ‘Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından dava açılan, aralarında Yurdakul Akkuş'un da bulunduğu 13'ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılanmasına bugün devam edidi.
Akkuş'un, cezaevi aracı ile İzmir'den getirildiği duruşmada tanık olarak dinlenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle MÜcadele eski Şube Müdürü Gökhan Eliaçık, "O gece Yurdakul Akkuş'u, Emniyet Müdür Vekilimiz Vehbi Karadağ'ın talimatı, Terör Savcısı Abdülhamit Erdem'in emri ile Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'na gözaltına almak istedik. Burada yanımıza gelen Yüzbaşı Şevket Soyer, Bölge Komutanı Seyfullah Saldık'ın talimatı ile bize yardımcı olacağını söyledi. Oldu da . Biz odaya girince Akkuş bazı görüşmeler yapmak için müsade istedi. Sonra, Vali, Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Emniyet Müdürü ile telefon konuşması yaptı. Teslim olmayacağını söyledi. Onlar daha sonra Akkuş'u ikna ettiler. Bizde gözaltına aldık. Bu sırada  Ertuğrul Yüksel isimli askerden Akkuş'un çantasını aldık. çantadan ise sözde sıkıyönetimin emirleri ve isimleri vardı" dedi.
BAŞBAKANLIK ADINA KATILDI
Yapılan duruşmaya ilk kez Başbakanlık adına Bursa Barosu'na kayıtlı olan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürlüğü'nü de yapan avukat Rıfat Bakan müdahil olarak katıldı.  Rıfat Bakan, sanık avukatlarının  tanık Gökhan Eliaçık'a yönelttiği sorulara itiraz edip, "Tanığa şahit olduğu konularla ilgili sorular yöneltilmeli. Yargılanıyormuş gibi değil" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı sanık avukatlarını uyardı.
Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşmaya Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'un yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri izledi.
Öğlen duruşmaya verilen arada konuşan  AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, '15 Temmuz bu hain kalkışmanın birinci yıl dönümüne gelmekteyiz. Biz de parti olarak birçok etkinliklerle hem şehitlerimizin ruhunu yad edeceğiz hem de kalkışmanın bu işgal girişiminin hiçbir şekilde unutulmaması için gereken neyse onu yapacağız" dedi
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise "duruşmaları FETÖ davalarını gözlemci olarak sürekli takip ediyoruz. Bugün milletvekillerimizde izlemek için salona geldi. 
Duruşmada FETÖ'cülerin şov yapma peşinde olduklarını gözlemledik. Darbe teşebbüsü yokmuş gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Başbakanlığımız adına müdahil avukatlarımız duruşmalara katılmalara başladılar " diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!