Doğalgazı Güvenli Kullanmanın Yolları

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazı Güvenli Kullanmanın Yolları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 14:30

EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, kış günlerinde doğalgazın güvenli kullanılması için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Bursalıları uyardı.
Tesisatlarda can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların önüne geçmek için Bursalıları uyaran Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper, “Çevre dostu, ekonomik, konforlu bir yakıt olan doğal gaz, kurallara uygun olarak kullanıldığında en güvenli yakıtlardan biridir. Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi kurallara uyulmadığında ve bazı tedbirler alınmadığında can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek oluşumlar meydana gelebilmektedir” dedi.
Yanlış seçilmiş ve çabuk deforme olan baca imalatları ve montajları sebebiyle her yıl birçok insanın hayatını kaybettiğini kaydeden Kiper, zehirlenmelerin, baca gazlarının dış ortama atılamayıp iç ortama sızmasından ya da yakma cihazlarındaki bakımsızlık ve arızalardan kaynaklandığını vurguladı.
Cihazların bulunduğu yerlerde güvenlik için bırakılmış havalandırma menfezlerinin sürekli açık ve temiz tutulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kiper, doğalgaz tesisat borularının fonksiyonu dışında farklı maksatlar için kullanılmaması gerektiğini söyledi. Kiper, “Can güvenliği için, iç tesisat dönüşümlerinin mutlaka yetkili bir iç tesisat firmasına yaptırılması gerekir. Doğal gaz kullanımına geçtikten sonra tesisat tadilatı da kesinlikle yetkisiz firmalara, projesiz ve Bursagaz onayı olmadan yaptırılmamalıdır. Yetkisiz firmaların doğal gaz iç tesisatlarına müdahalesi yasal değildir, aynı zamanda da can güvenliğini için çok risklidir” diye konuştu.
Kiper, dün gece 4 kişinin karbonmonoksit gazından etkilendiğini paylaştı. Bursagaz ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, dairede bulunan bacalı şofbenin ortama 105 ppmkarbonmonoksit salgıladığının tespit edildiğini söyleyen Kiper, dairede çelik baca filexi ve karbonmonoksit alarm cihazı bulunmadığını, şofben baca bağlantısının standartlara uygun olmadığını ve cihazın proje dışını kurulduğunun belirlendiğini anlattı.
Kiper, daire içlerinde doğal gaz ile alakalı her hangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 No’lu Doğal Gaz Acil hattının aranmasını gerektiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!