Değişen dengeler hepimizi etkilemeye devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Değişen dengeler hepimizi etkilemeye devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2020 17:02

COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

Haberin Devamı

SEVAL ŞENGÖR: SECE HAYVANCILIK KURUCU MÜDÜRÜ

Değişen dengeler hepimizi etkilemeye devam edecek

Cemre Şengör, Fethi Şengör, Seval Şengör, Ceylin Şengör

- Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Bursa Doğumluyum. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum.10 yıl Çemtaş Çelik Mak. San.ve Tic.A.Ş. Pazarlama Bölümünde çalıştıktan sonra 2013 yılından itibaren Sece Hayvancılık Ltd.Şti Kurucu ortağı ve Şirket Müdürü olarak iş hayatına devam etmekteyim. Evli ve iki kız çocuk annesiyim.

- ‘Yeni Normal’ sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Birey olarak gerekli özeni gösteriyor muyuz?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğun olarak uygulanan pandemi kuralları döneminden sonra geçilen Yeni Normal süreçte yaşadığımız sıkıntılı günlerin çabuk unutulup hızlı bir geçiş yapıldığını ve aşı bulunmadığı sürece halen devam etmekte olan riske rağmen gerekli özenin maalesef pek çok durumlarda gösterilmediğini üzülerek görüyorum. Birey olarak gerekli özeni elimden geldiğince göstermeme rağmen yine de evimiz dışındaki tüm ortamlarda risk altında olduğumuzu düşünüyorum.

Haberin Devamı

HIZLI BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Değişen dengeler hepimizi etkilemeye devam edecek

-Koronavirüsten sonra teknolojik ve ekonomik gelişmelerle yeni bir dünyaya adım atacağımız çokça konuşuluyor. Sizin düşünceleriniz?

Koronavirüs ile değişen dengeler hepimizi pek çok alanda etkilemeye devam edecek. Esnek Çalışma hayatı, uzaktan eğitim öğretim süreci gibi birçok alanda yaşamlarımız online platformlara taşınarak hızlı bir dönüşüm sürecine girdi. Ve bu sürecin yeni teknolojilerle geliştirilerek devam edeceğini düşünüyorum.

KIYMETLİ ANLARIN DEĞERİNİ ANLAMIŞ OLDUK

- Pandemi süreci, sizi özelinizde nasıl etkiledi? Hayatınızda neler değişti?
Pandemi sürecinde yoğun iş ve sosyal hayat koşturmacası ile bazen hızına yetişmekte zorlandığımız hayatlarımızın yavaşlaması ile evimizde kalarak kendi içimize dönmemizi sağladı ve bu sayede pek çok konuda farkındalıklarımız gelişti. Ailemiz ile bir yerlere yetişme telaşı olmadan kaliteli vakit geçirebilme imkanı bulduk ve dostlarımıza korkusuzca sarılma, birlikte karşılıklı sohbet etme gibi yaşarken farkına varmadığımız pek çok kıymetli anların değerini anlamış olduk.

Haberin Devamı

- Sizce kadınların iş hayatındaki yerini arttırmak amacıyla neler yapılabilir?
Kadınlara yönelik girişimcilik teşvikleri arttırılabilir ve ilgilenen kişilere bu bilgilerin duyurulması ve etkin bir şekilde ulaştırılabilmesi amacıyla gerekli çalışmalara ağırlık verilebilir. Ayrıca kadınların iş yaşamında daha etkin ve verimli yer alabilmesi için gerekli mevzuat ve yasal düzenlemeler yapılması da oldukça çok önemli ve gerekli diye düşünüyorum.

MUTLULUK VE GURUR VERİCİ

- BUİKAD 2018 Yılı Girişimci İş Kadını Ödülü’nü almak nasıl bir duygu?
Yoğun, yorucu ve zorlu geçen bir yatırım sürecinden sonra verdiğiniz emeğin şu anda üyesi olmaktan onur duyuyorum. Bursa’nın saygın derneklerinden biri olan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından takdire layık görülmesi benim için çok güzel, tarifi olmayan bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.

Haberin Devamı

KURALLARA İLAVE OLARAK GEREKEN ÖZENİ BİRAZ DAHA FAZLA ARTIRDIK

- Sece hayvancılık serüveni nasıl başladı?
Özel sebepler ile ara verdiğim iş yaşamına tekrar dönme isteği bir anda kendimi Sece Hayvancılık Serüveni içinde bulmamı sağladı. Gıda sektörünün sürdürülebilir ve sürekli ihtiyaç gösteren bir sektör olması şirketin temellerinin atılmasında başlangıç noktası oldu.

BİYOGÜVENLİK KURALLARIMIZ VAR

- Koronavirüs sürecinde iş hayatınızda ne tür tedbirler aldınız?
Bizim sektörümüz kanatlı canlı hayvan olduğu için zaten izole yapılması gereken bir iş ve her zaman kesinlikle uyulması gereken bir takım biyogüvenlik kurallarımız var. Koronavirüs ile bu kurallara ilave olarak gereken özeni biraz daha fazla arttırmış olduk tabii ki.

Haberin Devamı

- Peki… Sektör olarak kriz devam ediyor mu?
Koronavirüs aşısı bulunmadığı sürece kriz olarak hem sektörel ve global ekonomi üzerinde hem de insan psikolojisine olumsuz yansımaları ile tüm sektörleri maalesef olumsuz olarak etkilemeye devam edeceğini düşünüyorum.

- İnternet üzerinden yapılan canlı yayınlarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Koronavirüs ile evlerimize kapandığımız günlerde ilgilendiğim konularda internet canlı yayınlarını çok yakından takip etmiş biri olarak çok faydalı bilgilere kolaylıkla ulaşabilmemiz yanında herhangi bir maddi menfaat beklemeden, sosyal yardımlaşma amacı ile yapılan bir iş olmasıdır. Zor günlerin birlikte atlatılması açısından çok güzel ve alkışlanması gereken bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Herkesin yakındığı ‘zamanım yok kavramı’ hakkında düşünceleriniz?
Maalesef zaman zaman hepimizin kolaya kaçmak amacıyla sık sık kullandığı bir cümle olmasına rağmen hayatımızda etkin planlama ile herşeye istenildiğinde vakit ayırabiliriz bence.

- Son olarak. Yaz tatili planlarınızda virüs nedeniyle değişiklik yaptınız mı?
Koronovirüs önlemleri kapsamında mümkün olduğunca özen göstererek yaz tatil planımızı yaptık ve çok şükür sorunsuz olarak keyifli bir şekilde gerçekleştirdik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!