“Darbeli Çocuklar” duygulandırdı

Güncelleme Tarihi:

“Darbeli Çocuklar” duygulandırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 08:56

İris Sanat Tiyatrosu’nun ‘Darbeli Çocuklar’ adlı tiyatro oyunu, Ahmet Vekif Paşa Tiyatrosu’nda sanatseverler ile buluştu.

Haberin Devamı

Dr. Şahin Ünal’ın yazdığı ve Hakan Alkan yönettiği oyun, Bursalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Atilla Özgen’in oynadığı tiyatro oyunu, darbe dönemine farklı bir pencereden ışık tutarken, 1980’li yıllardan başlayarak uzanan yelpazede yaşananları sanatseverlere yürekten hissettirdi. Oyunun kahramanı ‘Deniz’, çocukluğu ile yetişkinliği arasında yaşadıklarını anlatırken olayları yeniden yaşarken; hayatın adaletsiz olduğunu ve herkese eşit davranmadığını kabullense de, bir insanın tüm yaşamı boyunca kaç darbeye karşı sağlam kalabileceğini sorguluyor.

“Darbeli Çocuklar” duygulandırdı

OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK

Oyun ile ilgili Hürriyet Bursa’ya açıklamalarda bulunan Dr. Şahin Ünal, oyunun aslında bir dönem romanı olduğunu belirterek, yaşanmışlıkları anlattıklarına işaret etti. Dr. Ünal, “Özellikle bu dönemde darbeyi yaşamamış gençlerin, o dönemleri bilmesi için yazılmış bir hikaye. Yaşanan acılar ve bir insanın hayatında kaç darbeye dayanabileceğini irdeleyen bir oyun. Her yerden çok olumlu dönüşler aldık, Türkiye’nin de her ilinde giderek, insanlarla buluşturmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HEM DOKTOR, HEM ROMAN YAZARI

27 yıldır hekim olan ve Bodrum’da bir vakıf hastanesinde de başhekim yardımcısı olarak görev yaşan Dr. Şahin Ünal, medikal ile sanat yönlerine ilişkin ise bilgiler vererek, “Son 12 yıldır polisiye roman yazıyorum. Aynı zamanda 7 tiyatro oyunu yazdım, 8’incisi de bitmek üzere. Asıl sevdiğim kısım polisiye yazmak. Özellikle roman yazarken, işimin de getirdiği medikal kısımdan, adli tıp kısmından çok faydalanıyorum” diye konuştu.

HER KESİMDEN İNSAN ETKİLENDİ

Oyunu sahneleyen Atilla Özgen ise, ilk metni okumaya başladığında gözlerinden yaşlar geldiğini ifade etti. Ertesi sabah bir kez daha okuduğunu ve bir kez daha duygulandığını vurgulayan Özgen, “80’li yılların bir çocuğu olarak, acıları, yaşananları anlatıyoruz. Tepkiler çok güzel, oyunu her kesimden insan izliyor. Bazen siyasi bir oyun mu diye algılayanlar oldu, ancak tam orta merkezli. Özellikle o dönemi yaşayan insanlar, eşinin elini sıkarak izliyor. Çünkü kendi dönemleriyle yaşadıkları, belki gözlerinde canlanıyor. Hiç o dönemi yaşamamış genç nesil de oyundan çok etkilendi. Her yaştan, her siyasi görüşten insanlar beğendi” açıklamalarında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!