Danimarkalı Benjarathnov, Bursafotofest’in konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Danimarkalı Benjarathnov, Bursafotofest’in konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 11:08

Danimarkalı Benjarathnov, Bursafotofest’in konuğu oldu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) – BU yıl ‘Kent Diyalogları’ temasıyla 6’ncısı düzenlenen BursaFotoFest kapsamında yapılan sanatçı söyleşinin ilk konuğu Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov oldu.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle düzenlenen 6. BursaFotoFest, Cumhuriyet Caddesi’ndeki festival yürüyüşü ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’ndaki fotoğraf sergisinin açılışının ardından dolu dolu programlarıyla devam ediyor. Portfolyo değerlendirmeleri, söyleşi ve seminerlerle usta isimleri fotoğraf tutkunlarıyla buluşturan BursaFotoFest, ‘Sanatçı Söyleşi’ bölümünde de ilk olarak Danimarkalı galeri sahibi Benja Rathnov’u konuk etti. BursaFotoFest’e davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Rathnov, Kopenhag ve Paris’te fotoğraf galerileri açtığını söyledi. Danimarka’da fotoğrafçılarla birlikte bir mekan açarak çalışmaları derlemeye başladıklarını ifade eden Rathnov, Danimarka’da fotoğraf üzerine önemli görevi üstlendiklerini dile getirdi.



Danimarka’daki kentsel fotoğrafçılık ve Danimarka’nın fotoğraf sanatının gelişimindeki önemli sanatçıların çalışmalarını paylaşan Rathnov, fotoğraf sanatının gelişiminde yapılan çalışmalardan örnek sundu. Programın sonunda Bufsad Başkanı Serpil Savaş tarafından Benja Rathnov’a günün anısına plaket takdim edildi.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde 08 Kasım 2016 Salı



Merinos AKKM Fuar Alanı A Seminer Salonu



14.00 – Seminer – Nevzat Çakır (Fotoğraf ve Edebiyat İlişkisi)



15.00 – Seminer – Özel Karadeniz (evbenimbenevim)

Merinos AKKM Fuar Alanı B Seminer Salonu



16.00 – Gösteriler (Tekrar)

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu



19.00 Sanatçı Söyleşisi – George Georgiou (İngiltere)

FotoFest ve program detayları hakkında, http://www.bursaphotofest.org adresinden bilgi alınabiliyor.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!