Bursaspor ligin en az yenilen takıma karşı

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor ligin en az yenilen takıma karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2020 09:22

Bursaspor, yarın Süper Lig’de şampiyonluk yaşatan hocası Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Yılport Samsunspor’u konuk edecek. Hürriyet Bursa, maç öncesi Samsun ekibini mercek altına aldı. Samsunspor, ligin en az yenilgi ve beraberlik yaşayan ekibi olarak göze çarparken, ligde 6. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

 

BURSASPOR’a konuk olacak Yılport Samsunspor, TFF 1’inci Lig’in iddialı ekiplerinden biri olarak öne çıkıyor. Bursaspor’u Süper Lig’de şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı ekip, sezon başında ciddi bir transfer atağı gerçekleştirdi. 9 oyuncu ile kadrosunu güçlendirerek, transfere 2.3 milyon Euro harcayan Samsun ekibi, sol bek pozisyonunu da Bursaspor’un geçtiğimiz sezonki kadrosunda forma giyen Kerem Can Akyüz’e teslim etti.

SAMSUN, EN FAZLA YENİLGİ VE BERABERLİK ALAN TAKIMI

LİGE Altay beraberliği ile başlayan Yılport Samsunspor, geride kalan 12 mücadelede yalnızca bir kez mağlup oldu. Ligin en az yenilgi yaşayan ekibi olan Samsun ekibi, 6 kez de berabere kalırken; bu özelliğiyle de ligin en fazla berabere kalan takımı olarak dikkat çekti. 5 galibiyetinden de yalnızca birini deplasmanda alan Yılport Samsunspor, topladığı 21 puanla 6’ncı basamakta yer alıyor.

Haberin Devamı

SON 5 LİG MAÇINDA SADECE 1 GALİBİYET ALABİLDİ

SON 5 lig mücadelesinde sadece bir kez kazanmasına karşın, diğer karşılaşmalardan beraberlikle ayrılan Samsun temsilcisi, özellikle son oynadığı Menemenspor maçında galibiyeti kaçıran taraf oldu. Karşılaşmanın son 10 dakikasında pek çok önemli gol pozisyonundan yararlanamayıp, bir puana razı olan Samsun ekibi, en fazla şut attığı ve en fazla topla oynadığı maçı da geride bıraktı.

 BANDIRMA MAÇI SONRASI MORALLER ÜST SEVİYEDE

ZORLU randevuya çıkacak olan Bursaspor da, son olarak Royal Hastanesi Bandırmaspor galibiyetiyle moral buldu. Bandırma deplasmanında 2-1’lik galibiyete ulaşan Bursa temsilcisi, iki maçlık 3 puan hasretine de son verdi. Sahasındaki maçlarda ise 3’er galibiyet ve mağlubiyet kaydeden Bursa ekibinde, moraller üst seviyeye çıkarken; hedef zorlu mücadeleden kazanarak ayrılarak seri yakalamak olacak.

GÜRKAN DURAL YORUMLADI: 

Bursaspor ligin en az yenilen takıma karşı

 

Haberin Devamı

ALİ AKMAN’A BÜYÜK GÖREV DÜŞECEK

SEZON başında yaptığı ciddi yatırımlarla deneyimli bir kadro oluşturan Samsun ekibi karşısında, Bursaspor’un genç ve dinamik potansiyelini kullanması gerekecek.
Sağlam yönetiminde pasa dayalı set hücumlarını benimseyen Samsun ekibi, hızlı ataklar ve kanat organizasyonlarında zafiyet veriyor.
Bursaspor, özellikle oyunu kanatlara yönlendirebildiği takdirde, rakip kalede ciddi tehlikeler oluşturacaktır.
*
Ligin en az golü kalesinde gören ekiplerinden biri olan Samsunspor karşısında, ceza sahası aktifliğinin de az olacağını düşünürsek, bu noktada Ali Akman’a da büyük görev düşecek.
Samsun ekibinin öne geçtiği hiçbir mücadeleyi kaybetmediğini de vurgulamakta fayda var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!