Bursalı esnaf başkanını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Bursalı esnaf başkanını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 11:37

Esnaf ve sanatkarların çatı kuruluşu 81 bin üyeli BESOB, başkanını seçmek üzere pazar günü sandığa gidiyor. İki adaylı seçimde mevcut başkan Arif Tak ile başkanvekili Fahrettin Bilgit yarışacak. 29 yıldır başkanlık görevini yürüten Tak, son kez aday olduğunu kaydetti. Yeniden birlik sağlayıp, değişim gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Bilgit ise büyük fark ile kazanacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Beşevler Sanayi Sitesi içerisindeki Eğitim Merkezi’nde 15 Mayıs 2022 Pazar Günü saat 11.00’de yapılacak seçimler öncesi Bursa Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanlığı için yarışacak iki aday son mesajlarını aktardı.
Yaklaşık 800 delegenin katılacağı seçimde esnaf ve sanatkara yakışan bir genel kurul yapacaklarını açıklayan Arif Tak, rakibini tebrik etti. Kimsenin kavga gürültü beklememesini söyleyen Tak, huzur, güven içinde esnaf ve sanatkara yakışır olgunlukta bir genel kurulun gerçekleşeceğini belirterek, “Kim seçilirse, genel kurul delegelerinin vereceği karar neyse, hepimizin başının üstünde yeri olacak. Kazanan kim olursa çalışmalarına hemen başlayacak. Şu anda 29’uncu yıldayım. 4 yıl daha olursa 33 yıl olacak. Bu seçimi, son seçim olarak ilan ettim. Bir daha da girmeyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK İŞİMİZ OLACAK

Yapacağı çalışmalardan da bahseden Tak, esnafın ve sanatkarın birçok sorunu bulunduğunu kaydetti. Beş adet binalarının olduğunu anlatan Tak, “Binaların elektrikleri konusunu işleyeceğiz. Yeni bir proje. Güneş enerjisi sistemini binalarda kurduracağız. Doğal gaza da ihtiyaç kalmayacak. Güneşten elde edilen enerji ile ısınacak ve klimalar vasıtasıyla da soğuyacak. Dolayısıyla masraflar da azalmış olacak. İlk işimiz ona başlayacağız” şeklinde konuştu.

O ARSAYI TEK BAŞIMA KAZANDIRDIM

Çataltepe Sanayi Sitesi sorununa da değinen Tak, “Ben o arsayı tek başıma Bursa’ya kazandırdım. Muazzam bir kazanç. Tapuları da esnaf kooperatifine ait. Dolayısıyla onun yapılıp, hak sahiplerine verilmesi konusunda ilgililerden sözü aldık. Onu da bitirip, teslim edeceğiz. Benim de müddetim bitecek. Ondan sonra sarmaş dolaş, huzur ve güven içinde hep birlikte helalleşeceğiz. Sonra herkes yoluna devam etsin diyorum” dedi.

İKİ YIL ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞLAR

Rakibinin iki yıl önceden çalışmaya başlamasından dolayı üzüldüğünü dile getiren Tak, “Rakibim hala benim başkanvekilim. Onların da aday olmak hakkıdır. O hakkı kullanıyorlar. Benim üzüldüğüm konu, 2 yıl önce çalışmaya başlamışlar. Niye böyle uzun müddet çalışmaya gerek duydunuz? Teşkilatta huzur bozuluyor. Sıkıntı oluyor. Kargaşa yaşanıyor. Herkes aday olabilir ama çok erken başlandı bu işe. Her tarafa gitmişler, gelmişler. Bazen değişik şeyler olmuş. Onun için bu konuda çok erken başlattılar diye tepki gösterdim ve üzüldüm. Kırgınlığımız yok. İki yıl meselesini geride bıraktık. Biraz siyasete bulaştırma durumu oldu ama sonradan düzeldi. Kardeşane ilişkiler içerisinde salonda genel kurulumuzu yapacağız. Kim kazanırsa tebrik edeceğiz, bitecek iş” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKES HİZMETKAR OLACAK

Esnaf ve sanatkarların hizmet beklediklerini vurgulayan Tak, “Seçimler bitti. Birisi bir tarafa, öbürü diğer tarafa çekildi söz konusu olmayacak. Herkes esnafın, sanatkarın hizmetinde olacak. Seçilen insanlar; esnafın, sanatkarın hizmetkarı olacak. Ben dahil hep birlikte hizmetkarlık yapacak. Esnafın, sanatkarın birkaç sorununu çözsek, başarıdır” şeklinde konuştu.

MESAJIMIZ YENİDEN BİRLİK

Oda başkanları ile yaptığı istişarelerde sonrasında görev talip olduğunu açıklayan Fahrettin Bilgit, pazar günü için mesajlarının yeniden birlik olacağını belirterek, “Dünyada ve ülkemizde değişen yeni ticari alışkanlıkları geliştirmek istiyoruz. Esnaflarımızı teknoloji ile buluşturmak, ticari alışverişlerini daha ileriye taşımak, geliştirmek için yorulmadan hızla çalışacağız. Esnafımıza hizmet etmek için aday olma açıklamamızı yaklaşık 3 ay önce yaptık. Esnaflarımızın daha iyi imkanlara erişmeleri, ticari faaliyetlerini geliştirmeleri için yeni bir yönetim anlayışı ile esnafımızın içinde olacağız. Onlara eğitimler, kurslar, çeşitli etkinlikler yaparak, ticaretlerini yukarı çıkarabilmek için yeni bir enerji ve sinerji ile göreve talip olduk” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK YÜKSEK FARK İLE ALACAĞIMA İNANIYORUM

Bugüne kadar esnaf odaları birliğinin hizmetleri istenen şekilde yapamadığını söyleyen Bilgit, “Pandemi süreci ile birlikte sürekli geriledi. Esnafların bu konuda gelen taleplerini yeni bir yönetim anlayışı ve yeni bir yönetim düşüncesi ile gerçekleştireceğiz. Bu seçimleri çok yüksek fark ile alacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!