Bursa'da "Rize Tanıtım Günleri"

Güncelleme Tarihi:

Bursada Rize Tanıtım Günleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 13:09

- Etkinlikler boyunca, terör olayları ve şehitlere saygı nedeniyle konser programları düzenlenmeyecek

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa'da, bu yıl ilki organize edilen "Rize Tanıtım Günleri" 10-13 Mart'ta, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bursa ve Rize valilikleri ile belediyelerinin desteğinde düzenlenecek tanıtım günlerinde, Bursa ve civar illerden gelen vatandaşları ağırlanacak. Etkinlikler boyunca, terör olayları ve şehitlere saygı nedeniyle konser programları düzenlenmeyecek.

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu, düzenlediği basın toplantısında, tanıtım günlerinin 10 Mart'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Ofluoğlu, Rize'nin kültürü, insanı, folkloru, lezzetleri, gelenek ve görenekleri dahil yöreye dair her şeyi Bursa ve bölge insanına tanıtacak bu etkinliği hayata geçiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Etkinliğimizde özellikle son dönemlerde yaşadığımız elim terör olayları ve şehitlerimize olan saygımız nedeniyle konser organizasyonundan kaçındık. Etkinliğimizdeki temel amacımız; birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vurgu yapmak, iller arasında kültürel, sosyal paylaşıma katkıda bulunmaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!