Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu'nda 16 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Bursada FETÖ/PDY operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 13:55

Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu'nda 16 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA)- BURSA Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Paralel yapı soruşturması' kapsamında, Uludağ Kariyer Derneği'ne yönelik olarak Bursa, Erzurum, Bitlis ve Şanlıurfa'da yapılan eş zamanlı operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen Aralık ayında, 'Paralel yapı soruşturması' kapsamında, CV'sini aldığı kişileri örgüt adına, emniyet müdürlükleri, askeri birlikler, adliye ve üniversiteye yerleştirdiği öne sürülen Uludağ Kariyer Derneği'ne operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 10 bin kişinin CV'sine ulaşıldı. Polisin, 'FETÖ'nün ini' olarak yorumladığı Uludağ Kariyer Derneği'nin sahibi Necati U. ile eşi Esra U. hakkında yakalama kararı verildi. Esra U.'nun, fotoğrafını aldığı bekar gençler arasında örgüt içi evlilik yaptırdığı ortaya çıktı. Genişletilen operasyon kapsamında Bursa'nın yanı sıra, Erzurum, Şanlıurfa ve Bitlis'te yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 16'sı yakalandı. Bu kişilerin üniversite, dersane ve bazı önemli şirketlerde, 'İmam' ve 'Ağabey' olarak görev yaptıkları ortaya çıktı. 'Bylock' programı kullandıkları tesbit edilen 16 kişinin sorgulanmalarına Bursa Emniyet Müdürlüğünde başlandı. ifadeleri alınan zanlılar, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan adliyeye çıkartılacak
640 KİŞİ TUTUKLANDI
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından genişletilen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bin 150 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 640 tutuklanırken 290 kişi ise adli kontrolluk şartı ile serbest bırakıldı. Sürdürümen operasyon kapsamında 3 binden fazla kamu personeli görevden uzaklaştırılırken, yaklaşık 1000 kişiye görevden el çektirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!