Bursa’da Fetih coşkusu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da Fetih coşkusu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 15:00

Bursa’da Fetih coşkusu başlıyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri için geri sayım başladı.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın fethinin 691’inci yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan şenliklerin etkinlik takvimini basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.



Bursa’nın fethinin 691’inci yıl dönümünde şehirde bayram havası yaşatacak olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, 7 Nisan Cuma günü Cuma günü başlıyor. Nisan ayı boyunca spordan kültür sanata kadar pek çok alanda etkinliğin düzenleneceği şenlikler ile fetih coşkusu tüm kenti saracak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenliklerini 13’üncü kez düzenlemiş olmanın gurunu yaşadıklarını ifade ederek, “691 yıldır bu topraklarda yaşanan barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yıl dönümünü Osmangazi Belediyesi olarak Nisan ayı boyunca düzenlediğimiz etkinliklerle kutluyoruz” dedi.

“DOLU DOLU BİR PROGRAM BURSA İLE BULUŞACAK”

Başkan Dündar, tüm Bursa’nın her yıl aynı büyük heyecanla Fetih Şenliklerini beklediğini ve tüm Bursalıların büyük bir coşkuyla şenlikleri kucakladığını ifade ederek, “Biz de aynı coşku ve heyecanla şenliklerimize hazırlandık. Hem hemşehrilerimiz hem de şehrimize gelen tüm misafirlerimiz için güzel bir etkinlik takvimi oluşturduk. Bu yıl da şenlik programımızda fetih yürüyüşü, sempozyumu, köy düğünü, rahvan atlar yarışı, tarihi kent koşusu ile Bursa’nın en kapsamlı etkinliği olan Fetih Şenlikleri bu yıl da dolu dolu bir program ile Bursa’yla buluşuyor” diye konuştu.

“DİRİLİŞ DİZİSİ OYUNCULARI FETİH YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAK”

Fetih şenliklerinin etkinlik takvimini kamuoyuna açıklayan Başkan Dündar, “Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri 7 Nisan Cuma günü Bursa İhtisab Kanunnamesi Sergisi açılışı ve 2. Bayezid ve Dönemi Sempozyumu ile başlayacak. 8 Nisan Cumartesi Tophane Meydanı’nın yapılacak olan resmi açılış töreninin ardından Fetih Yürüyüşü’nü gerçekleştireceğiz. Bursa’daki birçok dernek, sivil toplum kuruluşu ve spor kulüpleri yürüyüşte yer alacak. Bu yılki etkinliklerde sürprizlerimiz de yer alacak. Dünya tarafından izlenen ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin karakterleri Bamsı, Turgut Alp, Aliyar Bey ve Hayme Ana bizlerle birlikte olarak şenliklere ayrı bir hava katacaklar. Fetih Yürüyüşü, Kamberler Parkı’nda yapılacak olan final gösterisiyle son bulacak” dedi.

ŞENLİKLER BAYRAM HAVASI YAŞATACAK

Fetih Yürüyüşü’nün ardından 8 Nisan Cumartesi akşamı Selçukgazi Mahallesi’nde Köy Kınası etkinliğimiz olacak. 9 Nisan Pazar sabahı Ulucamii’de Osman Gazi ve aziz şehitlerimiz için dua okuyacağız. Daha sonra saat Selçukgazi Mahallesi’nden kız aldıktan sonra Karabalçık Mahallesi’nde köy düğününü gerçekleştireceğiz. 14 Nisan Cuma günü, 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan gazeteci Mustafa Cambazın ‘Türkiye Ulucamileri, Bir Şehidin Gözünden Mübarek Anadolu’ isimli fotoğraf sergisi açılacak. 22 Nisan Cumartesi günü Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’na katılacak sporculara numara dağıtımı olacak. 23 Nisan Pazar günü ise her iki koşunun startı verilecek. Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu’nda Atletizm Federasyonu da bizlere destek veriyor. TRT’nin canlı yayınladığı bu yarış, Uluslararası Atletizm Federasyonları takviminde de yer alıyor. Çok sayıda yabancı atlet katılıyor. Tarihi aks içerisinde gerçekleştirilen bu yarışın dünyada benzeri yok. Bu yarış, Bursa’nın tanıtımına da ciddi katkı koyuyor. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri Armutköy Mahallesi’nde gerçekleştirilecek Rahvan Atları Koşusu ile son bulacak” diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!