Bursa Barosu Başkanı Altun: Pompalı tüfekler çekirdek gibi satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa Barosu Başkanı Altun: Pompalı tüfekler çekirdek gibi satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 14:16

Bursa Barosu Başkanı Altun: Pompalı tüfekler çekirdek gibi satılıyor

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, yargı mensuplarına ve hukukçulara yönelik silahlı saldırıları kınadı.

Bursa Adliye Sarayı önünde Baro yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukatn katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun, Kocaeli’nde  bir avukatın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdiğini, Şanlıurfa’da saldırıya uğrayan bir avukatın da nefsi müdafaa sonucu saldırganı öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığını ve Antalya’nın Korkuteli İlçesi Savcısı Kadir Küçüköner’in görevi başında silahlı saldırıya uğradığını hatırlatarak, yaşanan bu olaylara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz 4 Temmuz 2017 günü Bursa’nın Gemlik İlçesinde pompalı tüfekle yapılan saldırıda Avukat Özgür Aksoy’un şehit edildiğini, 11 Ağustos 2017 günü de  Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde Avukat Seyfi Budak'ın yine pompalı tüfekle vurularak yaralandığını hatırlatan Avukat Altun, “Yeter artık. Biz avukatlar bir an önce bireysel silahsızlanma kampanyası başlatılmasını istiyoruz. Elma gibi, armut gibi, çekirdek gibi satılan pompalı tüfeklerin, av tüfeği görümünde satılan cinayet aletlerinin bir an önce pazardan, meydandan çıkarılmasını diliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!