BTSO'dan Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

BTSOdan Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 17:57

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yönetim kurulu üyeleri, Almanya Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, dünyanın en büyük 4. ekonomisine sahip Almanya'nın Bursa ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye ile Almanya arasındaki asırlar öncesine dayanan dostluk ilişkilerini anlatan Kuş, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin sosyal ve kültürel alanlarda olduğu gibi ekonomide de derinleştiğini ifade etti.

Kuş, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 157,6 milyar dolarlık 2014 yılı ihracatının 12,7 milyar dolarını Bursa gerçekleştirmiştir. Bursa, otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde önemli bir güce sahip. Bursa'nın iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO'da, ülkemizin ihracata dayalı büyüme hedefi doğrultusunda kentin ortak aklını harekete geçirerek önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Bursa'da 35 bin üye firmamızın ticaret hacmini artırmak ve onlara yeni işbirliklerinin kapısını aralamak amacıyla 'Ticari Safari' ve 'Küresel Fuar Acentesi' projelerini gerçekleştiriyoruz. Almanya ile ilişkilerimiz, her geçen gün gelişiyor. BTSO olarak Bursa ve Almanya arasındaki işbirliğinin her alanda devam etmesini arzuluyoruz."

Haberin Devamı

Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller de BTSO heyetini Almanya’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Müller, Bursa'ya daha önce ziyarette bulunduğunu dile getirerek, "Heimtextil Fuarı'na en büyük katılımı gerçekleştirdiniz. Bu durum, tekstil sektörünün ve Heimtextil Fuarı'nın sizin için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bursa ile ilişkilerimiz oldukça yoğun. Hessen eyaleti olarak Bursa, bizim için önemli bir partner. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inanıyorum. Bu ziyaret, bunun en önemli göstergesidir" ifadelerini kullandı.

konuşmaların ardından Kuş, Müller'e Bursaspor'un 50. yılı için özel olarak tasarlanan formasını hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!