Botanik Park Havuzları Çöplük Oldu

Güncelleme Tarihi:

Botanik Park Havuzları Çöplük Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 12:44

HER GÜN ONLARCA AİLENİN PİKNİK YAPMAK İÇİN GİTTİĞİ ÇUKURCA MAHALLESİ'NDEKİ SOĞANLI BOTANİK PARKI'NDA ÇEVRE DÜZENLEMELERİ VE HAVUZ TEMİZLİĞİ KONUSUNDA TİTİZLİK GÖSTERİLMEMESİ VATANDAŞLARI ÜZÜYOR.

Bursa’nın önemli mesire alanlarından Soğanlı Botanik Parkı, bahar ile birlikte hareketlendi. Her gün onlarca ailenin piknik yapmak için gittiği Çukurca Mahallesi’ndeki Soğanlı Botanik Parkı’nda çevre düzenlemeleri ve havuz temizliği konusunda titizlik gösterilmemesi vatandaşları üzüyor.
Çay bahçesi olarak hizmet veren kafeteryanın yanındaki havuz, mart ve nisan ayındaki güzel havalarda bakımı yapılarak devreye alınmaması sebebiyle çöplüğe döndü. Botanik Park’ın yeşilliğine uymayan bir manzaranın ortaya çıktığını belirten vatandaşlar, belediye görevlilerinin havuzların bakım ve temizliğini yaparak faliyete geçirmelerinin parkı canlandıracağını
söyledi. Yer altı sularının en bol olduğu bir bölgede havuzların faal tutulmamasını yadırgadıklarını belirten vatandaşlar, "Belediye bu havuzlara bakım yapmayınca yaprak birikintisi toplanıyor. Böyle olunca yoldan geçenler de ellerindeki çöpleri havuzlara atmaya başlıyor. Su şehri Bursa’ya çöplük olan havuzlar yakışmıyor" dedi.
Bu arada çok sayıda vatandaş havaların 30 derece sıcaklığa ulaşması ile birlikte parklara akın etti. Aileleri ile çimenlerin üzerinde piknik yapan vatandaşlar, yeşilliğin keyfini çıkartarak baharın gelişini kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!