Blok Mermer Fuarı'na büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Blok Mermer Fuarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 15:30

Blok Mermer Fuarı'na büyük ilgi

Haberin Devamı

BURSA/(DHA) BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’na Çin ve Hindistanlı alıcılar yoğun ilgi gösterdi. 50 bin ton ağırlığındaki 2 bine yakın blok mermerin görücüye çıktığı fuarda siparişler veren yabancı iş insanları, Türk mermerinin dünyanın en kaliteli mermeri olduğunu söyledi.

Dünyanın kapalı alandaki tek blok mermer fuarı Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’na, BTSO Ticari Safari Projesi kapsamında 40’ı aşkın ülkeden yabancı alıcı geldi. Yabancı konuklar, mermerlerin yüzde 30’unu satın alırken, mermerlerin kalan bölümünün, fuarın son günü olan yarına kadar satılması bekleniyor..

 Başta Bursa olmak üzere 25 ilden gelen blok mermerlerin alıcılara sunulduğu fuara Çin, Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen alıcıların ilgisi dikkat çekiyor.

TÜRKİYE MERMERİNİN KALİTESİ DÜNYA STANDARTINDA

Hindistanlı sektör temsilcisi Anil Kumar Toshnival Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın yakın zamanda dünyaca ünlü bir marka olacağını belirterek Hindistan’da Türk mermeri daha çok tercih ediliyor. Zengin renklere sahip olan Türk mermeri Hindistan halkının daha ilgisini çekiyor” dedi.

SİPARİŞ İÇİN SIRAYA GİRİYORLAR

Çin’in Mars Marble firması yöneticilerinden Xiangyu Zhang ise “Türk mermeri Çin’de çok farklı alanlarda kullanılıyor. Türk mermerlerini satın alabilmek için sırada bekleyen müşterilerimiz var” dedi.  

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!