Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur

Güncelleme Tarihi:

Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2021 09:55

Merhaba... Değerli Hürriyet Bursa Okurlarımız; Bursa, bu güzel şehir hepimizin, bu şehri korumak en önemli görevlerimizden biri...

Haberin Devamı

Görüyoruz ki, havaya, suya, toprağa karışan tüm kimyasal artıklar doğayı olumsuz etkiliyor. Bu artıkların giderek nüfusa bağlı olarak artması hem insan sağlığını hem güzel şehrimizin sağlığını bozuyor.
Oysa ki pandemi döneminde gördük ki insanın sağlığı yine doğanın kanunlarına emanet...
Çevre kirliliği ekolojik dengeyi ve çevresel değerleri bozabilecek noktada hızla artıyor. Geleceğimiz için çok önemli olan Çevremizi, Bursamızı temiz tutmazsak gelecek nesil bundan daha da olumsuz etkilenecek.
Sorumluluk duygusu, toplam bilinci ile bu güzel şehrin yaşamsal alanlarının korunması, denizine, yeşiline, doğaya sahip çıkılması son derece önemli…

*

Zararlı ve bilinçsizce atılan tüm artıklar doğal dengeyi bozmakta. Toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden tüm vatandaşlara kadar toplumun her kesimine ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar düşmekte.
Yaşadığımız süreçte ve ileride gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocukların rahatça oynayabilmeleri, topraktan bol verimli ürün alınabilmesi için bu şehirde yaşayan herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekmekte.

*

Haberin Devamı

Pandemi “Ben” kavramından daha ziyade “Biz” kavramıyla hepimizin birbirimizi korumak konusunda sorumluluk almasını bizlere gösterdi. Salgın henüz tam olarak hayatımızda bitmemişken hem kendimizi her türlü bulaşıcı hastalıktan korumaya, birey olarak sorumluluğumuzu alıp maskelerimizi kullanmaya, hem de şehrimizi korumaya devam etmeliyiz.
Güzel Bursa’mız için çevre konusunun bir kez daha hatırlatılması amacıyla başlattığımız “Kendini Koru, Şehrini Koru” kampanyamızla birlikte tüm okuyucularımıza sağlıklı ve daha yeşil, daha temiz, tüm doğal güzelliklerimizi hep birlikte koruyup kolladığımız bir Bursa diliyoruz…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!