Başka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Başka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2020 09:17

Ayhan Denizci Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ayhan Denizci, 2019 yılının son aylarında 2020 plan ve hedeflerini belirlediklerini hatırlatarak, yaşananlardan dolayı yatırımlarda bekleme kararı aldıklarını açıkladı. Dünyada yeni bir döneme girildiğini söyleyen Denizci, “Tüm üretim ve pazarlama faaliyetleri ve taktikleri tamamen değişecek ve bambaşka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Başka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) yüzde 100 ihracat hedefi ile 2006 yılında ticari yaşamına adım atan Ayhan Denizci Tekstil Sanayi Limited Şirketi, tül perde ihracatı ile başladı. Uygun desenleri ve renkleri belirleyip, koleksiyonunu geliştirdi ve genişletti. Bugün dünyanın çeşitli ülkelerine Marinero Home markası ile satıyor. Yurtdışı pazara yönelik çalışan ve yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan firmanın bu dönemdeki çalışmalarını aktarıyoruz.
Ayhan Denizci Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ayhan Denizci, 2019 yılının son aylarında 2020 plan ve hedeflerini belirlediklerini hatırlattı. Daha fazla ülkeye ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Denizci, “Bunun için yeni pazarlar belirledik ve bu pazarlarda olabilecek fuar organizasyonlara katılmayı hedefledik. Fuar olmayan ülkelerde değişik kanallardan bulabileceğimiz müşteri detaylarıyla bu ülkelere seyahatler yapmayı planladık. Bununla birlikte yeni koleksiyonlar oluşturarak, üretim ve satış hacmimizi arttırmayı düşündük. Her yıl belirli dönemlerde yeni kaliteler ve desenler hazırlayıp, bunları müşterilerimize sunuyorduk. Bu yılda aynı şekilde çalışmalar yapmak için planlar yaptık. Bu planlara ek olarak bir takım yatırım planlarımızda programımıza dahil edildi. Makine ve bina yatırımları bunların başında gelmektedir” dedi.

Haberin Devamı

YATIRIMLARDA BEKLEME KARARI ALDIK

Pandemi döneminden kendilerinin de olumsuz etkilendiklerini söyleyen Denizci, ilk olarak üretimde sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Mevcut siparişlerin üretimini tamamlayamadıklarını belirten Denizci, “Yarım kalan siparişlerimizi yükleyemedik. Burada büyük bir kaybımız oldu. Mevcut müşterilerimiz bu konuda bizden pek hoşnut olmadı. Tüm dünyayı saran bu salgında hayat tamamen durmadı ve yürüyen bir iş akışımız vardı. Biz burada az veya kısıtlı da olsa bir şekilde üretimin devam etmesini isterdik. Çünkü bana göre üretimin ve ticaretin kesinlikle durmaması gerekiyordu. Bu ortamda hem fazla etkilenmeden, hem de fazla etkilemeden süreci yaşamaya çalışıyoruz. Belirlediğimiz planların içerisinde bulunan yeni pazarlara ulaşma hedefimiz ile ilgili hiçbir şey yapamadık. Uçuşların iptal olması bizim elimizi kolumuzu bağladı. Yatırımlarımızı yapmak için bekleme kararı aldık. Sonuçta 2020 yılı beklentilerimize ve planlarımıza sadık kalamadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz

ESKİSİ GİBİ RAHAT OLMAYACAK

Sektörün toparlanma sürecinin çok kolay olmayacağını savunan Denizci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maalesef bizleri zor günler bekliyor. Çünkü eski çalışma şartlarına ulaşmamız uzun zaman alacak. Satış amaçlı yaptığımız seyahatler eskisi gibi rahat olamayacak. Katıldığımız uluslararası fuarlarda ortamlar ve görüşmeler eskisi gibi rahat olmayacak. Hepsi kısıtlı ve çok zor şartlarda gerçekleşecektir. Bizler umuyoruz ki tüm dünyada yapılan çalışmalar en kısa zamanda sonuçlanır ve normal düzene çok geç kalmadan geçeriz. Yoksa birçok yönden büyük sıkıntılar ve zorluklar görmeye devam ederiz. Üretiminde bunun paralelinde eski ivmesine girmesinde aynı şekilde bu süreçte görülecektir. Eski üretim seviyesine çıkmak ve kavuşmak çok kolay olmayacak. Kolay bulaşan bu salgın hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için üretimdeki temas bununla birlikte işçilerin servis ve yemek durumu maliyet ve zaman açısından bizlere büyük bir yük olacaktır. Bunları aşmak için zorlu bir süreç bizleri bekliyor.”

Haberin Devamı

EN AZ HASARLA ÇIKMANIN HESAPLARINI YAPIYORUZ

Kendilerinin büyük bir mücadele içeresinde olduklarını dile getiren Denizci, pandemiye karşı savaş verdiklerini söyledi. Henüz tam düzelen bir durum olmadığı için bu aşamada bir değerlendirme yapmalarının zor olduğunu belirten Denizci, “Yani henüz bir ders çıkartmaya vaktimiz olmadı. Bu beklenmedik oluşan ve tüm dünyayı saran bir salgın olduğu için hazırlıksız yakalandık. Daha öncede böyle bir şey hiç yaşanmamıştı. Şaşkınlık ve panik içeresinde çareler aradık ve bundan en az hasarla nasıl çıkabileceğimizin hesaplarını yapmaktayız. Bundan sonra olacakları izleyerek, yeni bir oluşum içerisine girmek durumundayız. Tahminimiz eksiyi çok arayacağız ve yeni değişim ve oluşum bizi çok zorlayacak. Tüm üretim ve pazarlama faaliyetleri ve taktikleri tamamen değişecek ve bambaşka bir dünyaya ‘Merhaba’ diyeceğiz. Ben şimdiden ne zaman iş seyahatine çıkacağımı ve çıkarsam da nasıl bir seyahat olacağını çok merak ediyorum. Hayal etmek istiyorum ama hayal gücüm buna maalesef yetmiyor” dedi.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLERİM İLE İLİŞKİLERİMİ SICAK TUTTUM

Bu süreçte tüm müşterileri ile ilişkilerini sıcak tuttuğunu söyleyen Denizci, her gün görüşerek, durum hakkında istişarelerde bulunduğunu kaydetti. Ara sıra da olsa küçük taleplerinde yardımcı olduğunu belirten Denizci, “Bu durum bana tabii ki bir avantaj sağladı. Burada iyi günde kötü günde beraberiz mesajı vermek istedim. İşe yaradı. Şimdi ise artan oranda çalışmalar başladı ve bu görüşmelerin meyvelerini toplamaya başladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!