Başbakan Yardımcısı Arınç:

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Arınç:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 16:41

- "Kudüs'ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camisi'ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük bir tepki gösterdiğini biliyoruz ama maalesef dünyada pek çok İslam ülkesinde de büyük bir suskunluk var' - "Allah'a hamdederiz, Türkiye güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir ve biz dünyadaki sadece 1,5 milyar Müslümanın değil, mazlum ve masum bütün insanların da hamisiyiz. Mazlum ve masum, haksızlığa uğramış, dünyanın neresinde bir kitle varsa elini ve kolunu uzatan hayırsever bir milletiz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Kudüs'ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camisi'ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük bir tepki gösterdiğini biliyoruz ama maalesef dünyada pek çok İslam ülkesinde de büyük bir suskunluk var'' dedi.

Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı bakanların da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hizmete alınan yatırımların kısa sürede tamamlandığını bildirdi.

Bu yatırımların hepsinin birbirinden değerli olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

"750 milyon liralık açılışlarımızı yapıyoruz. Kimisine 250 milyon lira yatırmışız, kimisi 150 milyon, kimisi 70 milyon, kimisi 90 milyon. Belediyelerimizin yaptıkları var. Kamu yatırımları var. Allah'a hamdediyoruz, çok büyük yatırımları süratle bitirdik. 3 yıl içinde, 2 yıl içinde bitenler var. Maalesef biri 1998'de ancak başlayabilmiş, onu da bitirmişiz. 2011 seçimlerinden önce Bursalıların önüne çıkmıştım, milletvekili adaylarımızla. 100 projemizi açıklamıştık. Projelerimiz çılgın değildi, ayağı yere basıyordu. Yapacaklarımızı Bursa ölçeğinde tek tek anlatmıştık. Dün akşam baktım, acaba 100 projemizden ne kadarını bugüne kadar başarmışız? Allah'a hamdediyorum ki en az yüzde 70'i şu anda bitmiş veya bitmek üzere. Sayın Başbakanım, sözümüz sözdür, inşallah 2015 seçimlerine giderken çok büyük yatırım, bir, iki tanesi hariç yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş olacağız."

Haberin Devamı

Arınç, verdikleri sözleri tutacaklarını, alınları ak, başları dik olarak Bursalıların önüne çıkacaklarını anlattı.

Açılışı yapılan yatırımların, sadece Davutoğlu'nun gelişi dolayısıyla hazırlananlardan ibaret olduğu bilgisini veren Arınç, "Sözümüz odur ki bir ay sonra Sayın Başbakanımız bir daha gelse bu kadar bir listemiz olacak. Bundan bir ay sonra bir daha gelse bu kadar listemiz olacak. Bursa çalışıyor, Bursa kazanıyor, Bursa iftihar ediyor" ifadesini kullandı.

- "Başarıdan başarıya koşuyoruz"

Partisinin Bursa'dan her seçimde büyük destek gördüğünü vurgulayan Arınç, 2011 yılındaki Milletvekili Genel Seçiminde, Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 54 oy aldıklarını ve 11 milletvekili çıkardıklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

Son yerel seçim sonuçlarına değinen Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çok şükür, 18 belediyenin 16'sını kazandık ve Bursa tarihinde ilk defa büyükşehir belediyesini yüzde 50 ile ikinci defa kazandık. Sayın Altepe Başkanımız bir rekor kırdı. 1987'den bu yana büyükşehir belediyeleri tek dönemle yönetiliyordu. Sizler destek verdiniz, ikinci defa belediye başkanlığını kazandık. Allah 3'üncüsünü de nasip edecek. Ağustosta cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Hamdolsun ki yine Bursa yüzde 55 ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi ve onu cumhurbaşkanı yaptık. Başarıdan başarıya koşuyoruz. Kitabımızda bu var. İnanıyoruz, çalışıyoruz, başarıyoruz, hesabımızı veriyoruz.''

Haberin Devamı

Arınç, cuma namazını Ulu Cami'de kıldıklarını belirtti. Cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştıklarını bildiren Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın elini sıktı, yanağından öptü, hayır duaları ettiler. Çok yaşlılarımız da vardı, çok genç yavrularımız da vardı. Herkesin gözü yaşlı, dışarı çıktık. Büyükşehire giderken aynı şekilde yürümekte zorlandık, binlerce insan Sayın Başbakanımıza büyük bir sevgi gösterdi. Bu, Bursalıların misafirperverliğidir, bu Bursalıların gönülden olan sevgisinin ifadesidir. Bunu bir kenara koyalım, yani bu doğaldır, tabiidir. Bursa, güzel insanları sever diyeceksiniz. Bunun karşılığını sandıkta görüyoruz zaten. Yüzde 55, Marmara Bölgesi'nde ne demek? Kaldı ki çıtamız yükseldi Bursalılar, önümüzdeki seçim en az 13 milletvekili, yüzde 60 oy olmalı. Bunun için çalışmalıyız, gayret etmeliyiz. Başaracağız inşallah, hiç kimse bizi eteğimizden tutup geriye çekemez."

Haberin Devamı

- Cami bahçesinde duygulandıran sohbet

Halkın kendilerine gösterdiği sevginin mutlaka bir karşılığının olduğunu dile getiren Arınç, cuma namazı sonrası Ulu Cami bahçesinde Davutoğlu ile bir kişinin kısa süreli sohbetini aktardı. Bu sohbeti anlatırken duygulandığı görülen Arınç, "Bir olay, bizi de Sayın Başbakanımızı da çok duygulandırdı. Herhalde yabancıydı, Suriyeli olabilirdi, Iraklı olabilirdi, Mısırlı olabilirdi veya Ürdünlüydü bilmiyorum. Arapça konuştu, sarıldı Başbakanımıza, bırakmak istemedi. Şunu söyledi; 'Siz, Müslümanların izzetisiniz, Müslümanlar sizinle izzet buluyor.' Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Ortadoğu'da son dönemde yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi.

Haberin Devamı

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Kudüs'ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camisi'ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük bir tepki gösterdiğini biliyoruz ama maalesef dünyada pek çok İslam ülkesinde de büyük bir suskunluk var. Bir vurdumduymazlık var ama bu insanın söylediği çok güzel. Hastaneler yaptık, yollar yaptık, köprüler yaptık. Bütün bunlarla Türkiye'de maddi kalkınmayı gerçekleştirdik. Herkes daha rahat hastaneye gidiyor, daha kolay işine gidiyor, eğitim tesislerinden hizmet alıyor, belediye hizmetlerimiz fevkalade. Bunlar maddi kalkınmadır, bunlarda elimize su dökecek başka bir iktidar yok ama milletin bize olan duasından başka bir şey var. İslam ümmeti veya Müslümanlar, bugün onurlarını kaybettiklerini görüyorlarsa, izzetlerinin yerde süründüğünü görüyorsa, mescitlerinin ayak pislikleriyle pislendiğini görüyorsa, zilleti görüyorsa ve bir Müslüman kalkıp Türkiye'nin Başbakanına 'Siz İslam milletinin izzeti oldunuz' diyorsa ne mutlu bize, Allah'a hamdederiz, Türkiye güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir ve biz dünyadaki sadece 1,5 milyar Müslümanın değil, mazlum ve masum bütün insanların da hamisiyiz. Mazlum ve masum, haksızlığa uğramış, dünyanın neresinde bir kitle varsa elini ve kolunu uzatan hayırsever bir milletiz. 12 senelik iktidarımız, helali hoş olsun, bundan daha büyük bir hizmet yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!