Başarı hikayesi oluşturabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Başarı hikayesi oluşturabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 09:31

Pandemide mutasyonlar nedeni ile bulaş hızının artması hem pozitif hasta sayılarına, hem de hastaneye yatış hızına yansıdığını belirten BUSAT Başkanı Uzman Dr. Metin Yurdakoş, şu anda uygulanan kısıtlamalar sayesinde özellikle bayram sonrasında bu hızın düşeceği öngörüsünde bulundu. Pandemi sonrası için değerlendirme de yapan Yurdakoş, “Bursa’nın tabiat harikası yeşili, bol oksijeni ve doğanın mucizesi termal suyu ile Covid-19 sonrası rehabilitasyon başta olmak üzere, bir başarı hikayesi oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Başarı hikayesi oluşturabiliriz
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Uzman Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye’ye yönelik başlatılan uçuş yasaklarının ülke turizmi ve sağlık turizmini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Özellikle yüksek turizm sezonun başında yaşanan bu durumun sahil turizmine direk yansıyacağını belirten Yurdakoş, “Ege ve Akdeniz Bölgesi turizminde Rusya vatandaşlarının yoğun ilgisi, kısmen Almanya vatandaşı ve Almanya’da yaşayan gurbetçilerimiz açısından sıkıntı oluşturacaktır. Çünkü gerek doğal güzelliklerimiz, uygun ilkim koşulları, tarihi, kültürel, gastronomik zenginlikler, mineral açısından zengin tarihi, şifalı termal sular, sağlık hizmeti sunumundaki başarı ve de en önemlisi pandemi güvenli tesis ve hizmet sunumu ülkemizi cazibe merkezi olarak konumlandırmış bulunmaktadır. Oluşan arzdan dolayı en yakın zamanda bu uçuş yasaklarının olumsuz etkisi farklı destinasyonlardan gelecek olan turistleri ve sağlık turizmi hastalarını daha az etkileyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

ETKİN YÖNETİM ÖNEMLİ

Pandemi döneminin başından beri Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen planlı salgın süreci yönetim sonucunun tüm ülkeler ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yakından izlendiğini ifade eden Yurdakoş, hızlı test, evde hasta takibi, filyasyon çalışmaları, hastane süreçlerinin ve özellikle yoğun bakım hizmet kalitesi, aşılama hizmetleri gibi yapılan çalışmaların bütününe bakıldığında planlı, hızlı ve mümkün olduğunca etkin şekilde pandemi sürecinin yönetildiğini kaydetti.

HASTA AKIŞI İVME KAZANACAK

Başarı hikayesi oluşturabiliriz
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin başında tedavi amaçlı seyahatler konusunda da hastaların tedirgin olduğunu hatırlatan Yurdakoş, hasta akışında ciddi durgunluk yaşandığını söyledi. Ancak pandemide güvenli seyahat, konaklama tesisi ve tedavi merkezi konularındaki başarılı bir süreç yaşandığını yineleyen Yurdakoş, pandemi nedeni ile tedavilerin ertelenmesi, oluşan güven ve ihtiyaç duyulan tedavilerdeki başarı, optimum maliyetler gibi birçok nedenden dolayı tekrar hasta akışının başladığını aktardı. Yurdakoş, orta vadede Covid-19 sonrası tüm dünyada artacak olan kronik hastalıklar ve ertelenmiş tedaviler için ihtiyaç duyulacak özellikli rehabilitasyon hizmetleri hasta akış hızına ivme kazandıracağını ekledi.

Haberin Devamı

KURALLARA UYARSAK, YAZI SAĞLIKLI ATLATABİLİRİZ

Pandemide mutasyonlar nedeni ile bulaş hızının artması hem pozitif hasta sayılarına, hem de hastaneye yatış hızına yansıdığını belirten Yurdakoş, “Ama şu anda uygulanan kısıtlamalar sayesinde özellikle bayram sonrasında bu hızın düşeceğini öngörüyorum. Bir taraftan devam eden aşılamaların da bu artışın önünü keseceğini düşünüyorum. Biraz daha gayret edip kurallara ülke olarak uymayı başarabilirsek, yaz dönemini daha sağlıklı atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

YAKIN ZAMANDA ETKİYİ GÖRECEĞİZ

Gerek turizm, gerekse sağlık turizminde yer alan tüm paydaşlar olarak pandemi dönemini avantaja çevirme konusunda birçok projeyi birlikte yürüttüklerini söyleyen Yurdakoş, “İlimizde uzun zamandır çalışmalarına devam eden ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği olarak destek verdiğimiz “Bursa Turizm Platformu” Bursa Valiliği, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB BTK, BTSO, ilgili tüm STK’lar ile birlikte çalışmaları yürütmektedir. Özellikle ilimizin etkin tanıtımı, markalaşması konusunda hedef destinasyonların hepsine o bölgenin özelliklerine göre projeler devam etmektedir. Bu çalışmaların çarpan etkisini yakın zamanda görmeye başlayacağız. Zengin turizm özelliklerinin yanında 1500 yıllık tarihi termal sularına sahip, sağlık hizmetinde her branşta marka hekimleri ile nitelikli sağlık hizmet sunumu ile sağlık turizminde de iddiasını daha profesyonel sunmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEDBİRLERİ AZAMİ UYGULAMA KARARLILIĞINDAYIZ

Sağlık sektörü olarak en çok önemsedikleri konunun pandemide güvenli sağlık hizmeti vermek olduğunun altını çizen Yurdakoş, bu konuda tüm sağlık tesislerinde azami önlemler alınıp, uygulandığını kaydetti. Yurdakoş, “Bursa’daki sağlık tesisleri, konaklama tesisleri ve alışveriş merkezlerimiz havalandırma sistemleri başta olmak üzere tüm tedbirleri azami uygulama kararlılığındayız. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları bu hedef için bize ivme kazandırmaktadır. Bursa’nın tabiat harikası yeşili, bol oksijeni ve doğanın mucizesi termal suyu ile Covid-19 sonrası rehabilitasyon başta olmak üzere, bir başarı hikayesi oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!