Bağışlanan organlar 3 hastaya umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Bağışlanan organlar 3 hastaya umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 07:34

Bağışlanan organlar 3 hastaya umut oldu

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)- BURSA’da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 68 yaşındaki Ertuğrul Muhsin U.’nun karaciğer ve böbrekleri organ nakli bekleyen üç hastaya umut oldu. 
Evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu 2 gün önce kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden 68 yaşındaki Ertuğrul Muhsin U.’nun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarının bağışlanmasını istediği Ertuğrul Muhsin U.’nun karaciğer ve böbrekleri yapılan ameliyat ile alındı. Karaciğerin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, bir böbreğin özel bir hastanede tedavi gören bir hastaya nakledilecek. Diğer böbreğin ise uygun eşleşmeler sonucu tedavi gören bir başka hastaya nakledileceği ifade edildi.
Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, 2016 yılında bugün 30'uncu donör organizasyonunu olduÄŸunu belirterek "Bu bağışlarla yıl içinde 90 kiÅŸi hayata baÄŸlanmış oldu" diye konuÅŸtu.Â
Ertuğrul Muhsin U'nun damadı Faruk Sarı ise, "Organ nakledilecekler bu gece çok mutlu olacak. Onlara bir umut ışığı olacak. İnşallah fayda görürler. Bizim için zor bir gece ama inşallah onlar için her şey çok güzel olur" diye konuştu.

FOTOÄžRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!