Ayık Yaşamla Buluşma Derneği Başkanı Koçak:

Güncelleme Tarihi:

Ayık Yaşamla Buluşma Derneği Başkanı Koçak:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 17:34

- "Alkol bağımlılığından kurtulmak için gittiğim merkezde uyuşturucuya başladım hatta uyuşturucu konusunda bu merkezde doktora yaptım diyebilirim"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) Başkanı Yavuz Tufan Koçak, "Alkol bağımlılığından kurtulmak için gittiğim merkezde uyuşturucuya başladım hatta uyuşturucu konusunda bu merkezde doktora yaptım diyebilirim" dedi.

Koçak, Osmangazi Belediyesi Kent Konseyince Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uyuşturucuyla Uyuşma Paneli"nde yaptığı konuşmada, derneğin merkezinin İstanbul'da bulunduğunu bildirdi.

Uyuşturucu bağımlılığının, şeker, tansiyon gibi hastalık olduğunu ve bunu tıp otoritelerinin de kabul ettiğini belirten Koçak, önceki yıllarda 4 kardeşinden biriyle kendisinin alkol bağımlısı olduğunu söyledi.

Öncelikle bunu kabullenmek istemediğini, çok iyi bir gelir ve sosyal yaşantısı olmasına karşın her gün daha kötü bir duruma düştüğünü dile getiren Koçak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Eşimin ikna etmesiyle alkol bağımlılığından kurtulmak için bir merkezde tedavi görmeye başladım. Alkol bağımlılığından kurtulmak için gittiğim merkezde uyuşturucuya başladım hatta uyuşturucu konusunda bu merkezde doktora yaptım diyebilirim. Etrafımda torbacılar, uyuşturucu bağımlıları vardı. Eşimi, işimi kaybettim. 43 yaşıma geldiğimde kendimi yerden izmarit toplarken buldum. Bağımlılıktan, merkezlerdeki ilaçlı tedavilerden kurtulamayacağımı anladıktan sonra ABD ve Avrupa ülkelerindeki terapi sistemlerini araştırdım. Bu sistemleri Türkiye'ye özgü hale getirdim. Daha sonra benim gibi bağımlılara yardım etmeye başladım."

Koçak, tedavi sürecinde kesinlikle ilaç kullanmadıklarını ve merkeze gelenlerin öncelikle bağımlı olduklarını kabul etmesi gerektiğini anlatarak, günün büyük bölümünü bir arada geçirerek bağımlılıktan kurduklarını sözlerine ekledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise yerel yönetim olarak bu tür sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirtti.

Daha sonra sahneye çıkan ve "huzur duası" yapan dernek üyelerinden Seyyide Yörük, 12 yıl uyuşturucu kullandığını ve 8 sene bunu ailesinden gizlediğini ifade etti. Yörük, yaklaşık 3 yıl önce bağımlılıktan kurtulduğu bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Üniversite mezunu olduğunu, ailesinde hiç kimsenin alkol dahi kullanmadığını vurgulayan Yörük, dernek üyelerinin bağımlılıktan birbirlerine destek olarak kurtulmaya çalıştığını ifade etti.

Panelde, diğer dernek üyeleri de yaşam hikayelerini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!