2021’de sorunları ortadan kaldıracağız

Güncelleme Tarihi:

2021’de sorunları ortadan kaldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 08:29

İlçenin gelişimi için çalıştıklarını vurgulayan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 2021 yılı içerisinde ilçenin alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, spor ve kültür yatırımlarına kadar ciddi anlamda sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti. Aydın, “Bizim ilçemiz için tek bir amacımız ve gayemiz var; oda daha yaşanabilir bir Orhangazi için daha fazla çalışmak” dedi.

Haberin Devamı

2021’de sorunları ortadan kaldıracağız

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 2021 yılı içerisinde yapılmasını planladıkları vizyon projelerini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kültür merkezi inşaatının mayıs ayında ilk etabının bitirilerek, yıl sonuna kadar da projeyi bütünüyle hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Aydın, “İlçemizin kültür ve sanat, hayatına renk katacak projede çalışmalarımız hız kazandı. İlçemizde bulunan dernekler, sivil toplum kuruluşları bugüne kadar yaptıkları etkinlikleri, sergileri, sosyal aktiviteleri hep okulların çok amaçlı salonlarında veya bahçelerinde yapıyordu. Bundan sonra artık tek bir çatı altında daha konforlu ve elverişli salonlarda yapacak. Her türlü etkinlikler, törenler, sergiler ve aktiviteler için tüm mekanlar düşünüldü. Toplam 13 bin 950 metrekare inşaat alanına sahip projede 9 adet dükkan, fuaye ve sergi alanları ile birlikte çok amaçlı salonlar, nikah salonu, kütüphane, sinema salonları, kafeterya ve 190 araçlık otopark yer alıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

2021’de sorunları ortadan kaldıracağız

Geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile bir araya gelerek ilçede yapılmasını planladıkları yeni sanayi sitesi hakkında bilgiler verdiklerini hatırlatan Aydın, pandemi sürecinin her proje gibi bu projeyi de etkilediğini belirterek, ümitlerini kesmeden her zaman diyalog halinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Süpürgelik Mevkii’nde inşa edilmesini planladıkları yeni küçük sanayi sitesi için somut adımları atarak, bakanlığa bu konuda projelerini sunduklarını dile getiren Aydın, “Buradaki amacımız şehir arasında sıkışmış ve farklı mahalle ve sokak içerisinde olan sanayi dükkanlarımızı şehir dışarısına taşıyarak, bir arada tutmak. Esnafımızın daha rahat faaliyet göstereceği bir alan oluşturmaktır. İlçemiz günden güne büyüyor ve gelişiyor, şehir içerisinde kalan sanayi dükkanlarımızı tek bir site alanında toplamak ve vatandaşlarımızın daha rahat hizmet sunabilmeleri için yeni bir alan oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın da daha kolay bir şekilde bulacakları sanayi dükkanlarını tek bir çatı altında toplamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HER MAHALLEYE BİR SPOR YATIRIMI

2021’de sorunları ortadan kaldıracağız

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye 2 milyon TL değerinde spor yatırımı kazandırdıklarını söyleyen Aydın, 2020 yılından başlayarak, 2021 yılına kadar hedeflerinin her mahalleye bir spor yatırımı yapmak olduğunu açıkladı. Yeniköy ve Keramet Mahalleleri’nde basketbol sahası çalışmalarında sona geldiklerini söyleyen Aydın, “Bizim bir tek hedefimiz var. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı spor aşığı yapmak. Hem sağlığımız açısından, hem de farklı kötü alışkanlıklardan alıkoymak adına her mahallemize spor yatırımlarımız devam ediyor. Spor, insanı tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutmamıza faydalı olur. İşte bu yüzden amacımız ilçemizi spor şehri yapmak ve gençlerimizi spor yapmayı aşılamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

BATÇIK İLE SORUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

2021’de sorunları ortadan kaldıracağız

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve Karayolları 14’üncü Bölge Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, sonucunda Orhangazi içinden geçen Bursa-İstanbul Karayolu üzerinde batçık yapılması ihtiyacı olduğu talebini ilettiklerini kaydetti. Aydın, “Muradiye Mahallemizin büyük bir kısmın yolun altında olması sebebiyle vatandaşlarımızın karşı tarafa geçişleri sırasında sıkıntılar yaşıyordu. Trafik yoğunluğunu ve kazalarını önlemek amacıyla Muradiye Mahallesi’nin ana yolun alt kısmında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik büyük bir sorunu batçık yaparak, ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız sunum sonrası batçık sorununu çözme konusunda ciddi somut adımlar attık” dedi.
İlçenin gelişimi için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Aydın, 2021 yılı içerisinde ilçenin alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, spor ve kültür yatırımlarına kadar ciddi anlamda sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti. Hiçbir mahalleyi ayırt etmeden yatırımlarını sürdürdüklerini dile getiren Aydın, “Bizim ilçemiz için tek bir amacımız ve gayemiz var; oda daha yaşanabilir bir Orhangazi için daha fazla çalışmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!