"10. İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu"na doğru

Güncelleme Tarihi:

10. İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumuna doğru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 15:26

Haberin Devamı

BURSA (AA) - İpekyolu Belediye Başkanları Forumu (WCO) Yönetim Kurulu Başkanı Kwaak Young Hoon, Eylül ayında Bursa'da gerçekleştirilecek "10. İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu" için yapılan hazırlıkları incelemek üzere kente geldi.

Heykel'deki başkanlık binasında yapılan değerlendirme toplantısına katılan Hoon, burada yaptığı konuşmada, forumda, güçlü tarihe ve genç jenerasyona sahip Bursa'dan dünyaya güçlü bir barış mesajı vermek istediklerini söyledi.

Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı da olan Hoon, şöyle konuştu:

"Kuruluş yıl dönümümüzde dünyaya çok net, açık mesaj vereceğiz. Bursa'dan duyuracağımız mesaj uyum, kardeşlik, barış yönünde olacak ve gençlere umut aşılayacak. Mesajımız tüm dünyaya yayılmalı, Amerika'ya, Uzak Doğu'ya, Meksika'ya gitmeli. Dünyada karşıtlığı değil, uyumu destekleyeceğiz. Çatışmanın değil, barışın yanında durmanın vakti geldi. Dünya şu anda zorluklar içerisinde. Artık yeni bir çağ başlatmalıyız. Bursa'da yeni bir ruh yakalamalıyız."

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez de Bursa'nın uluslararası ölçekteki bu forumun altından yüzünün akıyla çıkacağına inandığını ifade etti.

Değerlendirme toplantısının ardından WCO Yönetim Kurulu Başkanı Kwaak Young Hoon ve beraberindeki ekip, Kore, Çin, Sırbistan ve Fransa'dan gelen temsilcilerle Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni gezdi.

Dünyanın en eski ticaret yollarından biri olan ve uzunluğu 7 bin kilometreyi bulan İpek Yolu'na yeni sosyal, kültürel ve ticari işlevler yüklemek amacıyla "Dünya İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu" başlatılmıştı.

Bu yıl 2015 yapılacak foruma ev sahipliği için aday olan ve aralarında Budapeşte, Kotor, Bişkek ve Semerkant gibi tarihi kentlerin de bulunduğu adaylar arasında ev sahipliği görevi Bursa'ya verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!