Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere konferans

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere konferans
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 17:40

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere konferans

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da eğitimci yazar Sait Çamlıca tarafından üniversite sınavına girecek öğrencilere sınav kaygısının giderilmesi, motivasyon, hedef belirleme ve meslek ahlakı konularında eğitim verildi.

Burdur'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Lise son sınıf öğrencilerine yönelik konferans düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) salonundaki konferansta eğitimci yazar Sait Çamlıca tarafından üniversite sınavına girecek öğrencilere 'Sınav kaygısının giderilmesi, motivasyon, hedef belirleme, meslek ahlakı' gibi konularda konferans verildi. Konferansı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Genel Sekreter Sedat Öz ve kentteki liselerin son sınıf öğrencileri takip etti.

Eğitimci yazar Sait Çamlıca konferansında öğrencilere idealleri ve gelecekleri için yapmaları gerekenleri çeşitli örneklerle anlattı. Çamlıca, "Herkes okumak zorunda değil. Okumak istemeyen öğrenciyi zorlamanın bir manası yok. Bir meslek sahibi olur. Hayat farklı bir yerden başlar, öyle devam eder" dedi.

Öğrencilerin ders çalışmayı sevmediğini anlatan Çamlıca, "Yaşı gereği eğlenmek, gezmek, dışarıdaki arkadaşlara takılmak varken, bilgisayar başında oyun oynamak varken ders çalışmak öğrenciye zor ve sıkıcı gelir. Bizim zamanımızda öğrenci olmak daha kolaydı. Cep telefonu yok, sosyal medya yok, bilgisayar yok, televizyon yok. Bizi teknolojik anlamda oyalayacak hiçbir şey yoktu. 2018 yılında genç olmak zor çünkü insanlık tarihinde ilk defa çevresi teknolojiyle bu kadar kuşatılmış bir nesille karşı karşıyayız. Ortalama 6 ay bir zamanınız kaldı lise hayatınız bitecek ve üniversite hayatına başlayacaksınız. Çalışmanıza konsantre olmanıza engel olan şeylerden kendinizi korumak zorundasınız. Ayağınızda prangalar varken her hafta 2-3 dizi izleyerek motive olmanız mümkün değil. Teknolojiye hakim olmakla teknolojiye mahkum olmak arasındaki dengeyi kuramazsanız hiç bir idealinize kavuşamazsınız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!