Öğrenciler antik kentte ve göl kıyılarında kitap okudu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler antik kentte ve göl kıyılarında kitap okudu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2024 09:52

Öğrenciler antik kentte ve göl kıyılarında kitap okudu

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR TOBB Ortaokulu tarafından düzenlenen 2'nci Okuma Günleri kapsamında öğrenciler Kibyra Antik Kenti ile Salda Gölü Beyaz Adalar ve Burdur Gölü kenarında kitap okudu.

Geçen yıl ilki yapılan Okuma Günleri'nin bu yıl düzenlenen ikincisinde TOBB Ortaokulu öğrencileri Türkçe öğretmeni Osman Yetkin Özkan nezaretinde Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Beyaz Adalar kısmı ve kent merkezindeki Burdur Gölü kenarında kitap okudu. Etkinliğin son gününde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Kırdar ve veliler de öğrencileri yalnız bırakmadı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu da ziyaret edip özel öğrencilerle kitap okudu, futbol, voleybol maçı yaptı, müzik eşliğinde oyunlar oynadı. Okur yazar buluşmaları kapsamında yazar Tuna Duran ve yazar Sezer Ün öğrencilerin konuğu oldu.

Haberin Devamı

Türkçe öğretmeni Osman Yetkin Özkan, "BESTE Projesi kapsamında düzenlenen ve 6 gün süren, öğrencilerimize okuma sevdasının fitilini ateşlediğimiz Okuma Günleri'nin son günündeyiz. Öğrencilerimizle kitap okuduk, kitap üzerine söyleşiler yaptık. 100 öğrencimizle son günümüzde 'Mustafa', 'Kemal' ve 'Atatürk'ün İzinde' kitaplarını okuyoruz ve çocuklarımızla Mustafa Kemal Atatürk'ü konuşacağız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!