MAKÜ'de süt sektörü konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde süt sektörü konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 17:40

MAKÜ'de süt sektörü konuşuldu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) süt sektörü ile ilgili panel düzenlendi.

MAKÜ Gıda Topluluğu tarafından düzenlenen 'Süt Sektörü Nereye Gidiyor' paneli Veterinerlik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Panele, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Türkiye köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (KÖY-KOOP) Genel Başkanı Yakup Yıldız, işadamı Süleyman Duran, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Panelde konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur'da günlük 1100-1200 ton süt üretimi yapıldığını belirterek, "Sütümüzün kalitesi ve değerleri ile dikkati çekiyoruz. Doğru besleme ile her mevsim doğuran inek sayısı ve süt miktarlarında eşitlik olmakta diğer bölgeler gibi çok düşüş yaşanmamaktadır" dedi.

KÖY- KOOP Genel Başkanı Yakup Yıldız, Türkiye'de süt fiyatının 1.15 liranın altına düşmeyen tek ilin Burdur olduğunu söyledi. 2014 yılı haziran ayından bu yana süt fiyatlarının hiç artmadığını ancak mazot, yem ve maliyetlerin arttığını kaydeden Yakup Yıldız, "Ama köylünün süt fiyatı neden artmadı? Bakanlığımıza sesleniyoruz; bizler sahalarda çalışan insanlarız. Bunları sahada yaşayan bilir, lütfen bizlere sorun, sütün sanayiye ulaşmasındaki sıkıntıları bize sorsunlar, fiyatları bize sorsunlar" diye konuştu.

Panelde konuşan Duranlar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Duran ise Türkiye'nin süt konusunda dünya ile rakabet edecek durumda olmadığını vurguladı. Duran, "Burdur, Türkiye'nin Hollanda'sı deniliyor ama kral çıplak, bunu görmüyoruz. Üretim var ama tüketim maalesef yok. Bu üretimi iyi değerlendirmek lazım. Okul Sütü Projesi, Burdur Belediyesi'nin arz fazlası sütlerden peynir ve tereyağı dağıtımı buna iyi bir örnektir" dedi.

Panel sonunda Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Yardımsı Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından konuşmacılara plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!