MAKÜ, Akif'i İstanbul'da andı

Güncelleme Tarihi:

MAKÜ, Akifi İstanbulda andı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:11

MAKÜ, Akif'i İstanbul'da andı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve beraberindeki heyet İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy'u anma programına katıldı.

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 80'inci yıldönümünde İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, MAKÜ senato üyeleri, Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç ile fakülte sekreterleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Rektör Korkmaz, "İsmini taşımanın getirdiği sorumluluğun farkında olarak geçirdiğimiz 10 yılda, onun fikir ve değerlerini yaşatma inancımızı yenileyerek ölümünün 80'inci yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve özlemle anıyoruz. Akif, içinde bulunduğu ortamda Türk milletinin özgürlük mücadelesinin her aşamasına katılmış ve bu anlamda bizlere çok önemli mesajlar vermiştir. Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye dua etmişti. Bu dua kabul olmuş olacak ki ülkemiz üzerinde hain planlar yapanların emelleri 15 Temmuz'da ellerinde patlamıştır. Yine bir karanlık gecede Akif'in ruhuyla Asım'ın nesli ayaklanarak, özgürlüğünü başkasının inisiyatifine bırakmamıştır. Ersoy'u her yıl anıyoruz ancak esas mesele bunları bir güne sıkıştırmak değil, onun bize verdiği mesajları anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır" diye konuştu.

Rektör Korkmaz daha sonra Burdur'dan götürdüğü toprağı Mehmet Akif Ersoy'un mezarına serpti. Törende, Ersoy'un kabrine çelenk de sunuldu. Anma töreni dualarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!