LYS'de ilk 100'e giren 4 öğrenciye Cumhuriyet altını

Güncelleme Tarihi:

LYSde ilk 100e giren 4 öğrenciye Cumhuriyet altını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 10:35

LYS'de ilk 100'e giren 4 öğrenciye Cumhuriyet altını

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 100’e giren dört öğrenciyi Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Vali Yılmaz, Burdur Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle 2017 yılı LYS'de Matematik Fen Puan türünde Türkiye 7'ncisi olan Ercan Akın Fen Lisesi’nden Enes Efdal Aksu, Türkçe Matematik Puan türünde Türkiye 32'ncisi olan Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nden Hasan Nafi Orun, Matematik Fen 2 Puan türünde Türkiye 35'incisi, Matematik Fen 3 puan türünde Türkiye 39'uncusu olan Gölhisar Fen Lisesi’nden Rüştü Emre Akcan ile Matematik Fen puan türünde Türkiye 100'üncüsü olan Ercan Akın Fen Lisesi'nden Alperen Özmen'i Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Vali Yılmaz törende yaptığı konuşmada, "Okul yaptırarak eğitime katkı sunan hayırsever Ercan Akın beye ve Mehmet Cadıl beye teşekkür ediyorum. Yaptıkları yatırımın boşa çıkmadığını görmüş oldular. İnşallah bu okullarda okuyan evlatlarımız, Türkiye’de dereceye giren sizler, ülkemizin geleceğine yön verecek çalışmalarda ve görevlerde bulunarak milletimize ve devletimize hizmet edeceksiniz. Bu başarılarınızın devamını diliyorum. Ailelerimize de hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!