Burdur'da Kütüphane Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Kütüphane Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 12:49

Burdur'da Kütüphane Haftası kutlandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 54'üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Kütüphane Müdür vekili Aynur Altunkaya, anıta çelenk sundu. Daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Özdemir, Kütüphane Müdür vekili Aynur Altunkaya ile kütüphane personeli Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Vali Yılmaz'a İlber Ortaylı'nın 'Türk Tarihi 1' ve 'Türk Tarihi 2' kitapları takdim edildi.

Kutlamalar Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı Öğretmenevindeki programla devam etti. Burada konuşan Aynur Altunkaya, kitap sevgisini artırmak ve halkın kütüphanelere daha fazla önem vermesi için bilinçlendirmek amacıyla Kütüphane Haftası'nın düzenlendiği söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Özdemir de "Bakanlığımıza bağlı hizmet veren halk kütüphaneleri, halkın kütüphaneyle ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlardır" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo gösterisinin ardından yıl içerisinde kütüphanelerde en fazla kitap okuyanlara ödülleri Vali Şerif Yılmaz tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!